Remedii naturiste pentru otite la copii

/ / Modificat: 2014-03-26
Remedii naturiste pentru otite la copii

Remediile naturiste contra otitei la copii sunt folosite pentru ameliorarea simptomelor incomode si imbunatatirea starii de sanatate a celor mici. Insa tratamentele naturale nu reusesc sa vindece complet aceste infectii ale urechii decat in formele lor foarte usoare. In formele severe de otita este nevoie de tratament medicamentos cu antibiotic, insa acesta poate fi ajutat intotdeauna cu cateva remedii homemade care calmeaza durerile de urechi si disconfortul cauzat de aceasta afectiune!

sanatate-copii

Lapte matern

Un remediu naturist eficient pentru bebelusii care sufera de infectii ale urechii este laptele de la sanul mamei. Mulge cateva picaturi de lapte si picura-le cu o pipeta in urecheaza inflamata a bebelusului. Se pare ca are un efect calmant rapid. Nu uita ca alaptarea bebelusului este o metoda eficienta de prevenire a otitelor la copii. S-a demonstrat ca bebelusii alaptati prezinta mai putine riscuri de a face infectii ale urechii decat copiii hraniti cu formule de lapte.  

Comprese caldute

  O alta metoda naturala de reducere a severitatii simptomelor specifice infectiilor urechii este aplicarea de comprese calde pe ureche. Umple o sticluta mica de plastic cu apa calda si tine-o cateva secunde pe urechea bebelusului. Un alt tip de compresa calda este saculetul cu sare. Incalzeste putina sare si pune-o intr-un tifon, apoi leaga-l ca pe un saculet si tine-l desupra urechii micutului tau, timp de 15-20 de secunde.

Ulei de masline

O alta metoda utila de a ameliora simptomele neplacute ale otitei la copil este sa incalzesti putin ulei de masline si sa il torni, cu ajutorul unei pipete, in urechea bolnava a celui mic. Ai grija ca uleiul sa nu fie fierbinte si sa nu torni in exces - 2 picaturi sunt suficiente.

Vitamina C

Vitamina C este un remediu naturist care actioneaza indirect in vederea vindecarii urechii infectate a copilului. Are rolul de a intari sistemul imunitar si de a ajuta organismul sa lupte eficient impotriva otitei. Contribuie eficient la scaderea febrei, un simptom frecvent al infectiei urechii la copii. Da-i copilului suplimente cu vitamina C sau imbogateste-i meniul cu alimente bogate in acest nutrient esential pentru sanatate.  

Ulei de busuioc

Un tratament naturist cunoscut impotriva otitelor la copii este uleiul de busuioc. Potrivit specialistilor, uleiul esential de busuioc are proprietati terapeutice in vindecarea otitei mai puternice chiar decat antibioticele. Uleiul de busuioc se aplica direct in urechea bolnavioara a copilului, cu pipeta. Nu se administreaza mai mult de 2-3 picaturi odata.

Ulei de musetel

La fel ca si uleiul de masline sau de busuioc, uleiul de musetel are proprietati antiinflamatoare puternice, calmand rapid durerile cauzate de infectie. Metoda de aplicare este aceeasi ca in cazul celorlalte tipuri de uleiuri. Se toarna 2-3 picaturi de ulei in ureche cu ajutorul unei pipete.

Tu mai cunosti si alte remedii naturiste eficiente si sigure contra otitei la copii? Spune-ne sugestiile tale si metodele de aplicare in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Otita copii Otita la bebelusi Infectii ureche copii

Articole recomandate

Citeste si despre