Remedii naturiste in caz de gripa

/ / Modificat: 2019-02-18
Remedii naturiste in caz de gripa

Schimbarile bruste de temperatura nu ne lasa organismul indiferent, iar gripa isi face simtita prezenta, la randul sau. De aceea, este important sa gasim solutiile optime pentru a o trata. Afla in urmatorul articol cele mai recomandate remedii naturiste in caz de gripa!

Medicina naturista consta in gasirea unor metode alternative de tratare a diferitelor afectiuni, altele decat cele utilizate in medicina clasica. Mai exact, aceasta se bazeaza pe proprietatile plantelor si a altor elementele din natura. Astfel, se utilizeaza procese naturale de tratare a persoanelor ce sufera de diverse afectiuni, asa cum este si cazul gripei.

Atunci cand gripa a pus stapanire pe noi, este esential sa renuntam la activitatile fizice si sa ne dedicam timpul odihnei.

Sistemul nostru imunitar poate fi slabit si din cauza somnului insuficient. De aceea, este important sa ne relaxam si sa nu iesim din casa pana cand semnalmentele gripei nu dispar. De asemenea, hidratarea este la fel de importanta. Pe perioada gripei, trebuie sa consumam cat mai multe lichidele. Ceaiurile sunt cei mai buni aliati in lupta cu raceala si ne ajuta sa ne punem pe picioare in cel mai scurt timp.

Ghimbirul, consumat fie natural, fie sub forma de ceai, are efecte miraculoase asupra gripei datorita proprietatilor sale aniinflamatoare si antibacteriene. Ghimbirul ajuta la calmarea inflamatiilor de la nivelul gatului, amelioreaza febra, dar si simptomele sinuzitei. De asemenea, elimina mucozitatile si problemele legate de respiratie din perioada gripei.

Usturoiul este utilizat de sute de ani in tratarea gripei si este unul dintre cei mai populari antibiotic naturali datorita proprietatilor sale antivirale miraculoase. Acesta protejeaza sistemul imunitar impotriva bacteriilor si a poluarii din mediul inconjurator, fiind un puternic antioxidant. Usturoiul este recomandat mai ales in cazul bronsitei, amigdalitei, astmului, dar si in cazul infectiilor de la nivelul pielii.

Ceaiul verde este un alt remediu naturist eficient si un aliat de nadejde in lupta cu gripa. Are un efect antioxidant puternic si este recomandat sa fie consumat dimineata, ca un substituent al cafelei. Ceaiul verde contine o multitudine de vitamine din complexul A, B, C si E, dar si minerale, precum fierul, calciul, potasiul sau fosforul. Toate acestea ajuta la intarirea sistemului imunitar si la stimularea rezistentei organismului in fata gripei.

Uleiul de oregano se afla, de asemenea, pe lista celor mai puternice antibiotice naturale. Are efect antibacterian, anestezic, antifungic, antimicrobial si antiparasitic. Este recomandat mai ales in perioada in care temperatura se schimba brusc, iar sansele de gripa sunt cele mai ridicate. Uleiul de oregano previne si stimuleaza vindecarea gripei. Elimina toxinele prezente in organism si intareste sistemul imunitar.

Menta, un alt remediu naturist ce face minuni, este esentiala pe perioada gripei. Aceasta reuseste sa decongestioneze mucoasa nazala si sa desfunde caile respiratorii datorita proprietatilor uluitoare pe care le are. O astfel de metoda este folosita inca din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, iar efectul este garantat. In acest caz, se pot utiliza atat bastonasele cu menta ce pot fi achizitionate din comert, cat si menta naturala, tocata marunt.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Remedii naturiste

Articole recomandate

Citeste si despre