Boli de piele
Ciuperci

Încercaþi sã puneþi oþet pe porþiunile afectate de ciupercã. Explicaþia este urmãtoare : ciuperca de orice naturã ar fi, trãieºte într-un mediu alcalin. Punând oþet care este acid, cu badijonãri cât mai dese, pe o perioadã de timp cât mai îndelungatã, chiar ºi dupã dispariþia ciupercii, ia nu va mai apãrea deoarece nu poate în mediu acid creat de oþet. Totul depinde de consecvenþa cu care aplicaþi acest tratament.


Negi, alunite

Negi: se pot vindeca printr-o masare cu coajã de nucã pe locul respectiv timp de câteva zile sau se poate pune pe neg o bucãþicã micã de coajã verde de nucã (cu partea zemoasã) sub un plasture, pe timp de noapte. Se mai pot masa cu ulei de ricin de trei ori pe zi .

Iar, aluniþele se pot trata cu ulei de ricin masându-le de trei ori pe zi dar tratamentul este de duratã, nu vã aºteptaþi la ceva rapid.

O metodã ciudatã care poate fi încercatã : dintr-un ghem de sfoarã de cânepã se ia un fir pe care se fac atâtea noduri, câþi negi aveþi, spuneþi în gând 1 neg ºi faceþi un nod apoi 2 ºi faceþi alt nod ºi în continuare pânã faceþi atâtea noduri câþi negi aveþi. Apoi cu un cuþit faci o groapã adâncã de  4-5cm în pãmânt se pune sfoara ºi se acoperã cu pãmânt. Ce se întâmplã nu se ºtie, dar negii vor disparea dupã câteva zile, fãrã semn fãrã durere.

Vindecarea lipomilor

Un remediu foarte eficient ºi rapid in vindecarea lipomilor este : fixarea cu ajutorul unui leucoplast a unei monede de cupru bine curãþatã pe locul respectiv, astfel ca lipomul sã fie acoperit complet, în 2-3 zile acesta dispare.

Verucile

Verucile sunt niºte pete ca niºte pistrui numite medical veruci plane.

Amestecaþi 50gr rostopasca uscata, transformata in pulbere, cu 15gr lanolina, 10gr vaselina si 10 picãturi de acid fenic .

Se unge rana, se aplica un pansament si se tine 3 zile . Se repeta sãptãmânal pana la vindecare.

Tamponãri locale cu esenþa de genþianã sau bitter suedez sau ceai de tãtãneasa si muguri de plop.

Lupus

Lupus reprezinta o boalã a pielii ºi a mucoaselor. Cauzele sunt necunoscute ºi este consideratã colagenoasã ºi autoimunã. Apar fie erupþii cutanate pe faþã, pe piept, pe spate ºi pe pielea capului, dar ºi viscerale, pe intestine. Practic în jurul acestor erupþii þesutul se necrozeazã ºi putrezeºte de viu. Binenþeles cã ºi psihicul este afectat, bolnavul având stãri depresive, de somnolenþã ºi dureri articulare. Mai intai trebuie curatat organismul.

Aceastã reþetã este pentru 2 tipuri de Lupus, eritematos, respectiv tuberculos.

Preparaþi urmãtorul ceai : rostopascã 5gr, mãrul lupului 3gr, gãlbenele 70gr, plop negru 40gr; toate aceste plante se amestecã bine dupã care se fierb în 3 litri de apã timp de 30 minute. Se fac spãlãturi locale ºi se pun compresii de 2-3 ori pe zi.

Intern : preparaþi urmãtorul ceai : rostopascã 3gr, mãrul lupului 1gr gãlbenele 10gr, plop negru 21gr. Amestecul se fierbe într-un litru ºi jumãtate de apã, vreme de 30 minute. Se strecoarã ºi se bea câte 50ml de ceai, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. Ca unguent folosiþi urmãtoarea compoziþie : se amestecã 30gr rostopascã uscatã ºi pisatã ca sã se transforme în pulbere, cu 15gr lanolinã, 10gr vaselinã ºi 10 picãturi de acid fenic. Se ung locurile bolnave ºi se lasã pansate 3 zile. Se continuã pânã la vindecare.

                        

Produse din plante  

Se poate intampla sa ne apara pe piele niste pete mici, rosii, basicute sau umflaturi. Acestea pot fi cauzate de toxiinfectii alimentare (cu produse lactate, oua, ciocolata, grasimi animale), de anumite dereglari ale functiei renale, de stres, dar chiar si din cauza anumitor detergenti, sampoane sau bijuterii.

Iata cateva afectiuni ale pielii: urticaria (pe piele apar eruptii, care pot dura cateva minute sau ore, dupa care dispar), eczemele (provoaca mancarimi intense, pot fi acute sau cronice, iar cauza poate fi alergica sau infectioasa; se manifesta prin eruptii, abcese sau diverse leziuni), alergia (e reactia organismului sub actiunea unor microbi sau substante straine, fie prin mancare, prin caile respiratorii sau in urma unor infectii alimentare sau medicamentoase).

E important un regim alimentar fara mezeluri, oua, alcool, ciocolata, cafea, prajituri de cofetarie etc. Pentru aceste probleme exista si produse naturiste.

* Antialergic - purifica organismul, toxinele fiind eliminate pe cale renala, digestiva sau sudorifica. Prezentare: flacon cu 60 de capsule. Administrare: o capsula de 3 ori/zi. Pret: 13 lei.

* Extract de urzica Harmony Line - limiteaza raspandirea eczemelor, regleaza nivelul glicemiei, vine in ajutorul persoanelor cu probleme hepatice, previne aparitia infectiilor la nivelul tubului digestiv. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: o capsula de 2-3 ori/zi. Pret: 20 lei

.

* Depurex - poate fi folosit in urticarie, acnee sau furunculoza. Un ajutor si in cazul unei proaste functionari a bilei. Prezentare: flacon cu 20 de comprimate. Administrare: 1-3 comprimate/zi. Pret: 6 lei.

* Margusa - purifica organismul, antioxidant, antiinflamator. Util pentru eczeme, urticarie, acnee. prezentare: flacon cu 50-100 tablete. Administrare: Adulti: 1-2 tablete de 3 ori/zi. Copii: 1/2 tableta de 3 ori/zi. Tratamentul dureaza 30 de zile cursiv, pauza 10 zile. Se repeta timp de 6 luni. Pret: 12-21 lei.

* Dermogent - poate fi folosit in eczeme infectioase sau in eruptii cutanate. Are actiune antiseptica, e cicatrizant, mareste viteza de regenerare a tegumentelor. Prezentare: flacon cu 50 ml. Aplicatii externe de 2-3 ori/zi. Pret: 6 lei.

* Neem - detoxifiant, util pentru eczeme, alergii, acnee. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: o capsula de 2 ori/zi. Pret: 17 lei.

* Ro Phas Biomed Line - util in urticarii, alergii, dermatoze infecto-alergice. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: profilactic: o capsula de 3 ori/zi, timp de 10 zile in fiecare luna. Curativ: in boli infectioase: 2 capsule de 3 ori/zi, timp de 2 luni. Pret: 6 lei.

Betarax - previne sau amelioreaza reactiile alergice, util in urticarii, astm bronsic, alergic. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: 1-2 capsule de 3 ori/zi profilactic, 2-3 capsule de 3 ori/zi in afectiunea instalata. Pentru aplicatii externe, puteti folosi Gel cu Echinaceea, bun in rani ce se vindeca greu, in infectii locale, eczeme, furuncule, herpes. Prezentare: flacon cu 60 ml. Aplicatii de 2-3 ori/zi dupa dezinfectarea ranii. Pret: 6 lei.

Produsele le gasiti in magazinele din str. Baia de Fier nr. 5 (str. Sf. Vineri, tramvaie: 16, 40, 5, 14), din str. Matei Voievod 135, str. de la intersectia Vatra Luminoasa cu sos. M. Bravu si str. Traian nr. 118.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul