Este anestezia sigura pentru copii?

/ / Modificat: 2017-05-09
Este anestezia sigura pentru copii?

Siguranta este prioritatea principala a parintilor care isi duc copii la dentist. Unii stomatologi pot recomanda anestezia pentru unele proceduri complexe, mai lungi, sau doar pentru pacientii care sunt foarte tineri sau mai agitati. Sedarea unui pacient este in mod normal o procedura foarte sigura, iar parintii pot reduce prin intermediul acesteia nivelul de stres pe care ar putea sa il intampine cel mic inainte, in timpul sau dupa tratamentul dentar.

Afla care sunt riscurile la care sunt sau nu supusi micutii care trec prin procesul de anestezie la dentist!

Tipuri de anestezii

Anestezia orala, oxidul nitros si anestezia intravenoasa sunt principalele tipuri oferite de medicii dentisti. Anestezia orala nu induce somnul pacientului, dar il ajuta sa ramana calm si relaxat.

Inainte de anestezie

Este demonstat ca un copil va tolera mai bine anestezia, daca parintii inteleg perfect aceasta procedura si isi pregatesc copiii inainte. Acestia trebuie sa le interzica celor mici sa bea sau sa manance inainte de anestezie si este si mai important ca parintii sa nu treaca cu vederea acest aspect, pentru ca astfel vor evita riscuri serioase. Imbracarea copilului in haine lejere ajuta de asemenea. Istoricul medical pe care trebuie sa il impartaseasca parintii este si el foarte important.

La dentist

Parintele joaca un rol important in mentinerea copilului calm si relaxat pe scaunul dentistului. Este recomandat sa se aduca un obiect cu care copilul este familiar, ca o jucarie favorita sau un ursulet de plus. Este de preferat ca cei mici sa nu fie insotiti de alti copii, fratii putand distrage atentia parintilor.

Masuri de siguranta

Acest lucru este crucial inainte de anestezia propriu zisa. In timpul anesteziei, pacientul are nivelul de oxigen din sange, temperatura, ritmul cardiac atent monitorizate.

Dupa anestezie

De obicei, parintii sunt rugati sa ramana cu copilul pe tot parcurul procedurii. Cel mic ar putea fi confuz si va avea nevoie de parinte pentru a-i explica ce se intampla. Pe drumul spre casa ar trebui ca cel mic sa fie supravegheat de doi adulti. Daca unul dintre ei conduce, celalalt ar trebui sa ii verifice ritmul respirator si ritmul general de revenire din anestezie. Pot aparea semne de ameteala, somnolenta sau greata si este bine ca un adult sa fie in imediata apropiere.

In primele ore, este recomandat sa se consume doar alimente moi. Daca exista cazul unor episoade de voma, durere acuta, sangerare sau febra, parintele trebuie sa contacteze dentistul imediat.

*** Articol scris de Dr. Stomatolog Andra Custura. Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Pentru mai multe informatii privind afectiunile stomatologice puteti vizita www.andrasmile.ro si pagina de Facebook ANDRA SMILE. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Stomatologie pediatrica

Articole recomandate

Citeste si despre