Cand se face anestezie intravenoasa unui copil

/ / Modificat: 2020-02-19
Cand se face anestezie intravenoasa unui copil

Durerea este un disconfort pentru toti pacietii care ajun g pe scaunul stomatologului, mai ales pentru copii. In zilele noastre exista mai multe tipuri de anestezii care reduc anxietatea si stresul in timpul tratamentului.

Printre acestea se numara si anestezia intravenoasa sau analgosedarea.

Aceasta este o tehnica anestezica cu administrare a medicamentelor pe cale venoasa, ce induce scaderea controlata a starii de constienta, care permite tolerarea unor proceduri neplacute.

Cand se face anestezie intravenoasa unui copil? In ce conditii? Si ce complicatii pot aparea?  La aceste intrebari a raspuns pentru copilul.ro Irina Gavrilut, medic stomatolog. 


Cand se face anestezie intravenoasa unui copil?

In sfera stomatologica, acest tip de anestezie este indicat in cazul copiilor necooperanti (inclusiv copii cu deficit de dezvoltare mentala) care au fost diagnosticati cu multiple carii complicate, afectiuni ale pulpei dentare (ale nervului dintelui), situatie in care sunt necesare si tratamente de canal. Se va alege acest tip de anestezie doar atunci cand beneficiile sunt mai mari decat riscurile aferente.

In ce conditii?

Anestezia intravenoasa pentru copii se administreaza doar in cadrul institutiilor medicale care au amenajata si aprobata sectie ATI, cu aparatura de interventie in caz de urgenta si doar de catre medic specialist anestezist. Specialistul administreaza aceasta anestezie si monitorizeaza pacientul pe toata durata interventiei.

Ce complicatii pot aparea?

Complicatiile anesteziei intravenoase pentru copii pot fi de ordin major, ajungand chiar la stop cardio-respirator. Aceste complicatii nu sunt de competenta medicului dentist.

Ce sfaturi le dati parintilor inainte de a accepta aceasta anestezie?

Sa incerce toate variantele de tratament clasic, cu anestezie locala, in sedinte scurte in care micutul sa se poata acomoda cu medicul stomatolog si cu cabinetul de medicina dentara. Daca aceasta varinata nu este posibila, sa se asigure ca unitatea medicala aleasa este dotata cu aparatura necesara /sectie ATI si ca interventia cu anestezie intravenoasa se va face de catre un medic specialist anestezist.

Despre Clinica New Dental

Clinica New Dental ofera tratamente complete in domeniul stomatologic, intr-un mediu placut si prietenos cu un personal profesionist si o varietate de servicii de inalta calitate si de ultima ora, precum estetica dentara, implantologie, odontoterapie, endodontie, parodontologie, pedodontie, protetica dentara, ortodontie si chirurgie oro-maxilo-faciala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre