Ceaiul de musetel. 8 beneficii pentru copilul tau

/ / Modificat: 2019-03-19
Ceaiul de musetel. 8 beneficii pentru copilul tau

Considerata una dintre cele mai consumate plante erbacee din intreaga lume, musetelul este folosit de mii de ani de oameni datorita proprietatilor sale de vindecare.

Aceasta planta il poate ajuta si pe micutul tau. Musetelul nu numai ca are proprietati antiinflamatoare si antibacteriene, dar contine, de asemenea, calciu, magneziu, acid folic si vitamina A.

Iata 8 beneficii ale musetelului pentru copilul tau

1. Il ajuta sa doarma mai bine

Sigur ai baut vreodata ceai de musetel pentru a te relaxa, deci ar fi logic sa crezi ca poate ajuta si copilul sa doarma mai bine. Musetelul contine mai multe substante care functioneaza la fel ca si medicamentele de dormit. Ofera-i micutului tau ceai de musetel, nu foarte concentrat, deoarece functioneaza ca un remediu eficient si natural pentru stimularea somnului.

Cum sa pregatesti un ceai de musetel potrivit pentru bebelusul tau:

  • Se fierbe o cana de apa, se adauga o lingurita de flori de musetel sau un pliculet.
  • Se scurg florile / se scoate pliculetul
  • Se lasa ceaiul sa se raceasca si apoi se pune in biberon.

2. Ajuta la ameliorarea colicilor

Daca bebelusul are crize de plans spontane si prelungite este foarte posibil sa sufere de colici, care pot aparea din cauza problemelor digestive, potrivit WebMD. Ceaiul de musetel ajuta adesea bebelusii datorita proprietatilor sale antispastice care amelioreaza crampele stomacului cauzate de gaz si balonare. Desi un ceai de musetel se dovedeste a fi un remediu eficient la domiciliu, exista si produse care contin musetel menit sa amelioreze colicii.

3. Ajuta cand apar dintii

Dincolo de prezenta salivei si de nevoia de a baga mainile in gura, dentitia poate fi o sursa de durere si disconfort pentru copii. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, musetelul este o alternativa sigura si naturala pentru a calma durerile. Se inmoaie un servetel de bumbac in ceai si i se da bebelusului sa muste. Copiii mai mari, care au dureri de dinti pot bea ceai pentru calmare.

4. Relaxeaza in timpul baii

Musetelul nu este doar un relaxant natural care amelioreaza stresul si iritabilitatea si stimuleaza somnul, proprietatile sale antiinflamatoare ofera ingrijire pentru pielea si parul copilului. Incerca sa speli bebelusul cu sapun sau sampon hipoalergenic de musetel, pentru ca hranesc pielea si parul. De asemenea, se pot amesteca 3 pana la 5 picaturi de ulei de musetel si ulei de migdale, care se pot pune in apa pentru baie.

5. Intareste sistemul imunitar

Proprietatile sale antibacteriene pot ajuta la intarirea sistemului imunitar al bebelusului. Musetelul promoveaza producerea de celule albe din sange (macrofage si limfocite B), care reprezinta principala sursa de protectie impotriva infectiilor sistemului imunitar al micutului. Data viitoare cand se apropie sezonul de gripa, intareste imunitatea bebelusului cu o doza de musetel.

6. Remediu pentru cruste de lapte

Multe mame s-au confruntat cu crusta de lapte sau dermatita seboreica la copii si este destul de neplacuta. Desi dispare in mod normal intre 6 si 12 luni, in unele cazuri se poate agrava daca nu este tratata. Musetelul este plin de proprietati astringente care ajuta la vindecarea crustei de lapte prin constrictia glandelor hiperactive care provoaca aceasta afectiune.

Planta contine, de asemenea, sulfat de condroitina, care, la randul sau, calmeaza pielea si reduce pruritul. Se amesteca cateva picaturi de ulei de musetel terapeutic cu ulei de nuca de cocos si se freaca usor zona afectata. Se lasa cateva minute sa actioneze si apoi se sterge cu un sevetel umed sau cu o perie moale.

7. Indeparteaza eruptiile cutanate

Majoritatea copiilor sufera de o eruptie cutanata la un moment dat si nu este nimic mai rau decat sa-ti vezi micutul deranjat de un fundulet rosu, inflamat si iritat. Desi aplicarea unei creme sau unguent fara prescriptie medicala pentru tratarea eruptiilor cutanate ofera de obicei rezultate, poti face si un amestec din 2 cesti de ceai de musetel si o lingurita de miere cu care sa tratezi zona afectata. Musetelul si mierea actioneaza ca un puternic remediu antiseptic care calmeaza si vindeca pielea bebelusului.

8. Ajuta la calmarea sughitului

Sughitul nu ii deranjeaza prea mult pe copii si trece de la sine, dar uneori poate fi deranjant pentru bebelusi. Musetelul poate fi util pentru calmarea sughitului, deoarece proprietatile sale de relaxare usureaza contractiile diafragmei care provoaca aceste sughituri. Se amesteca cateva picaturi de ulei de musetel cu cateva linguri de ulei vegetal (cum ar fi uleiul de migdale, de exemplu) si se maseaza usor burta micutului.

In privinta ceaiului de musetel, parerile specialistilor sunt impartite. Unii dintre ei sustin ca este bun pentru bebelusi, chiar si la varsta de 1-2 luni, altii spun ca orice planta poate fi toxica pentru un copil atat de mic si ceaiurile ar trebui sa fie administrate abia dupa 6 luni.

Desi musetelul nu are efecte adverse, este important sa te asiguri ca produsele pe care le folosesti contin musetel in forma pura si sa consultati pediatrul inainte de a utiliza orice remediu natural.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ceai Ceai copii

Articole recomandate

Citeste si despre