Erdomed pulbere pentru suspensie orala

| | Modificat: 2019-03-14 17:48:25

Erdomed este un mucolitic care reduce vascozitatea secretiilor bronsice si favorizeaza eliminarea acestora, imbunatatind respiratia.

Erdomed este utilizat ca terapie secretolitica in afectiuni bronhopulmonare acute si cronice, care sunt insotite de o tulburare a productiei si transportului de mucus si pentru fluidificarea mucusului vascos in cazul afectiunilor acute si cronice ale cailor respiratorii.

erdomed-suspensie

Medicamentul este destinat utilizarii de catre adolescenti si copii cu greutatea corporala peste 15 kg.

Nu utilizati Erdomed

  • daca sunteti alergic (hipersensibil) la la erdosteina sau la oricare dintre celelalte componente ale Erdomed
  • daca aveti functia ficatului sau rinichilor sever afectate
  • daca aveti fenilcetonurie (datorita continutului de aspartam).
  • daca aveti homocistinurie,datorita posibilei interactiuni a metabolitilor cu metabolismul metioninei/cisteinei.
  • la copii cu greutatea sub 15 kg.
  • daca aveti functia ficatului sau rinichilor afectate.
  • daca aveti ulcer gastro-duodenal.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Erdomed nu trebuie administrat impreuna cu un antitusiv, deoarece poate determina o acumulare excesiva de secretii datorita inhibarii reflexului de tuse, producand astfel o stagnare a secretiilor, cu posibil risc de aparitie a bronhospasmului si infectiilor cailor respiratorii.

Erdosteina se poate administrata concomitent cu antibiotice, cum sunt amoxicilina, ampicilina, claritromicina, ciprofloxacina sau eritromicina, precum si cu medicamente bronhodilatatoare (salbutamol, teofilina).

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Studiile la animale nu au evidentiat vreo influenta daunatoare a erdosteinei asupra dezvoltarii embrionale. Deoarece nu sunt disponibile date clinice si nu se cunoaste daca erdosteina trece in laptele de mama, nu se recomanda administrarea Erdomed in timpul sarcinii si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu exista dovezi privind efectele negative asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Erdomed

Acest medicament contine aspartam (E 951). Este sursa de fenilalanina. Poate fi daunator pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Acest medicament contine zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. 5 ml de suspensie orala contin aproximativ 2 g de zahar. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii cu diabet zaharat.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Erdomed exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

  • Copii cu greutate corporala cuprinsa intre 15 si 19 kg: 5 ml suspensie orala, de 2 ori pe zi.
  • Copii cu greutate corporala cuprinsa intre 20 si 30 kg: 5ml suspensie orala de 3 ori pe zi.
  • Copii cu greutate corporala peste 30 kg si adulti: 10 ml suspensie orala de 2 ori pe zi.

Mod de administrare: Pentru administrare orala.

Prepararea suspensiei: se adauga apa in flaconul cu pulbere pana la semnul marcat pe flacon si se agita puternic; se completeaza cu apa pana la marcaj si se agita din nou.

Se agita flaconul inaintea fiecarei administrari.

Durata tratamentului

Durata tratamentului trebuie stabilita individual.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Erdomed

Pana in prezent nu se cunosc cazuri de supradozaj cu Erdomed. Atunci cand sunt administrate doze mari de Erdomed, este asteptata aparitia mai frecventa si de intensitate crescuta a simptomelor mentionate la reactii adverse, in special dureri gastro-intestinale. Nu se cunoaste un antidot specific.

Daca ati luat mai mult Erdomed decat doza recomandata, adresati-va medicului sau farmacistului cat se poate de repede.

Daca uitati sa utilizati Erdomed

Daca uitati sa administrati o doza de Erdomed, utilizati-o de indata ce va aduceti aminte si apoi continuati ca mai inainte.

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse Erdomed

Erdomed poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Foarte rare: durere de cap, alterarea gustului, uscaciunea gurii, greata, varsaturi, diaree sau constipatie, dureri in capul pieptului, urticarie, inrosirea pielii, eczema.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Erdomed

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. Suspensia reconstituita: A se pastra la frigider (2°C - 8°C).

Nu utilizati Erdomed dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Erdomed

- Substanta activa este erdosteina. 5 ml suspensie orala contin 175 mg erdosteina.

- Celelalte componente sunt: zahar, aspartam, benzoat de sodiu, amidonglicolat de sodiu, zaharina sodica si aroma de portocala.

Ambalaj

Erdomed se prezinta sub forma de pulbere fina, de culoare alba, cu miros si gust placut.

Suspensia reconstituita are gust de portocale.

Medicamentul este ambalat in cutie cu un flacon din sticla de culoare bruna, care contine 50 g pulbere pentru obtinerea a 100 ml suspensie orala, inchis cu capac cu filet, prevazut cu inel de siguranta si masura dozatoare din PP, cu gradatii la 2,5 ml, 5 ml, respectiv 10 ml.

Taguri Erdomed Erdomed pulbere Erdomed suspensie orala

Citeste si despre

Articole de la parteneri