Medic pediatru: Copiii ajung sa aiba dereglari intestinale pentru ca mamele sunt lenese

/ / Modificat: 2020-07-09
Medic pediatru: Copiii ajung sa aiba dereglari intestinale pentru ca mamele sunt lenese

Dereglarile intestinale la copii sunt din ce in ce mai frecvente. De asemenea, infectiile intestinale apar adesea la copii in perioada verii. Statisticile arata ca numarul cazurilor de dereglari intestinale la copii este in crestere continua, mai ales ca urmare a alimentatiei dezechilibrate. 

Potrivit medicului pediatru Irina Cobzari, mamele ar fi principalele vinovate pentru degradarea sanatatii copiilor, din lipsa de educatie. 

„Nu vreau sa fiu categorica, dar multe dintre ele nici nu stiu ca suzeta trebuie clatita, biberonul trebuie spalat cu apa fierbinte, mancarea pentru copil trebuie pregatita aparte. Aceasta se explica prin faptul ca mamele sunt lenese”, sustine medicul pediatru.

De asemenea, medicul pediatru atrage atentia ca o principala cauza a aparitiei dereglarilor intestinale la copii o reprezinta hrana pe care o ofera parintii copiilor. Irina Cobzari sustine ca foarte multe mame ofera micutilor care nu sunt alaptati alimente care nu se potrivesc varstei lor, precum chefir si lapte. Aceste produse pot afecta in timp microflora intestinala a copilului si pot duce la dereglari.

Medicul mai atentioneaza ca este incorect ca mama sa linga suzeta copilului si sa i-o puna acestuia in gura fara a o spala cu apa fiarta. In acelasi timp, apa care este oferita bebelusului trebuie sa fie fiarta chiar daca este sigilata. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre