Hernia ombilicala la bebelusi. Cand devine o urgenta medicala si cum se trateaza

/ / Modificat: 2019-01-11 17:01:08

Daca observi la cel mic o umflatura in jurul ombilicului, te poti confrunta cu hernia ombilicala la bebelusi. Inainte de a-i cadea resturile de la cordonul ombilical, poti observa ca zona din jurul buricului este mai umflata atunci cand plange. De asemenea, dupa ce aceste resturi cad, in loc ramane o galma.

hernie-bebe

Ce cauzeaza hernia ombilicala la bebelusi?

In timpul sarcinii, cordonul ombilical conecteaza placenta de muschii abdominali ai bebelusului printr-o mica gaura. De obicei, aceasta se inchide dupa nastere. Totusi, exista cazuri in care acesta deschizatura nu se acopera, iar intestinele pot iesi in afara.

Atentie! Modul in care doctorul se ocupa de cordonul ombilical la nastere nu influenteaza sub nicio forma aparitia herniei ombilicale la copii.

Ce simptome are hernia ombilicala la bebelusi?

Iti poti da seama daca bebelusul are hernie atunci cand plange, tuseste sau urmeaza sa aiba scaun.

Atunci, abdomenul se contracta si buricul poate iesi in afara. De cele mai multe ori, hernia nu doare. Dar trebuie sa urmaresti daca nu cumva intestinele par a fi ramas blocate in deschizatura si nu mai intra inapoi in abdomen.

Aceasta conditie poarta numele de hernie incarcerata si este nevoie de interventie medicala de urgenta. De asemenea, fenomenul este insotit de umflarea abdomenului bebelusului, durere si chiar decolorarea buricului. Mergi de urgenta la spital daca bebelusul tau prezinta simptomele descrise mai sus.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Taguri Hernie ombilicala

Articole recomandate

Citeste si despre