Flora intestinala sanatoasa influenteaza viata inca din burta mamei

/ / Modificat: 2018-02-23
Flora intestinala sanatoasa influenteaza viata inca din burta mamei

Orice mama stie cat este de important modul in care isi hraneste copilul. De la alaptare la diversificare, de la educarea lor sa manance fructe si legume la introducerea unor principii de alimentatie sanatoasa pe intelesul lor, mamele fac tot posibilul ca cel mic sa fie sanatos in fiecare zi.

In unele cazuri este nevoie sa facem mai mult. Probioticele introduse in viata copiilor, fie in lapte, fie in alimente, poate fi unul dintre cele mai bune moduri de a sprijini buna functionare a organismului celor mici.

Cum se colonizeaza stomacul celor mici

In urma cu ceva ani se credea ca lichidul amniotic este steril, dar studiile recente au aratat ca nu este asa. Prin lichidul amniotic bebelusul tau intra pentru prima data in contact cu bacteriile, iar tipul acestora depinde de bacteriile din stomacul mamei. In timpul nasterii vaginale, bebelusul ia contact cu alt tip de bacterii, la fel si in timpul cezarienei.

Intr-o lume perfecta, mama i-ar transmite copilului bacterii bune. Realitatea este ca femeile adulte nu au un mediu microbian optim si acest lucru afecteaza copilul. Flora mamei este influentata si de mostenirea genetica, dar si de consumul de antibiotice, de zahar si de alimente ultra-procesate. Putini dintre noi avem o flora cu adevarat sanatoasa. De aceea este nevoie ca bebelusii sa primeasca probiotice chiar de la nastere.

Cum ne afecteaza bacteriile din stomac sanatatea?

Hipocrate spunea ca toate bolile incep de la stomac. O flora dezechilibrata poate duce la:

  • Probleme digestive - atunci cand flora stomacala nu este echilibrata, apar colicii, refluxul gastroesofagian, constipatia sau diareea, care la varsta adulta se pot transforma in sindrom al colonului iritabil sau boala Chron;
  •  Probleme ale sistemului imunitar - 80% din sistemul nostru imunitar este in stomac, asa incat o proasta functionare a acestuia duce la dezechilibre si la nivel imunitar;
  • Afectarea starii de spirit - s-a demonstrat stiintific ca bacteriile din stomac influenteaza in mod direct starea de spirit, ducand la depresie sau anxietate;
  • Probleme de greutate.

Cum le administram probiotice copiilor?

In alaptare

Laptele matern asigura necesarul de probiotice si de imunoglubulina, dar este necesar ca si tu sa consumi alimente bogate in probiotice. De asemenea, este esential sa maresti aportul cu ajutorul suplimentelor alimentare.

In laptele praf

Formulele de lapte praf pot contine probiotice, dar de asemenea poti folosi si suplimente alimentare la sfatul medicului pentru a te asigura ca cel mic primeste tot ce are nevoie.

Sub forma de suplimente pentru sugari si copii mari

Evident, alimentele ca muraturile, iaurtul sau kefirul trebuie sa fie principala sursa de probiotice. Poti face insa mai mult pentru copilul tau si ii poti administra probiotice sub forma de suplimente alimentare.

Noi iti recomandam OptiBac pentru copii si sugari, care contine culturi vii de inalta calitate, intens cercetate si care este destinat sugarilor si copiilor de la 0 la 12 ani, dar si femeilor insarcinate sau care alapteaza. Acest supliment natural contine L. acidophilus, cu Bifidobacterium infantis & bifidum - culturile dominante la sugarii si copiii sanatosi. Nu contine zahar sau arome adaugate.

OptiBac pentru copii si sugari poate fi administrat ca supliment natural inca de la nastere . Este complet lipsit de zaharuri, arome si coloranti artificiali care se gasesc in alte suplimente pentru copii sau alimente care contin culturi vii. Sunt folosite doar tulpini de cea mai inalta calitate, care au la baza cercetari ample. Tipurile de bacterii naturale care se gasesc in intestinul unui bebelus sau copil sunt foarte diferite de cele de la varsta adulta.

Femeile insarcinate sau mamele care alapteaza pot lua OptiBac pentru copii si sugari in timpul sarcinii si al alaptarii. De asemenea, femeile insarcinate care urmeaza sa nasca prin cezariana pot lua in siguranta OptiBac pentru copii si sugari in timpul sarcinii.

optibac-copii-sugari

Intestinul joaca un rol esential in buna functionare a organismului nostru, asa ca OptiBac ne pune la dispozitie o intreaga gama de probiotice care raspund unor nevoi si afectiuni diferite, gratie tulpinilor intens cercetate care se regasesc in fiecare produs. Gama OptiBac este disponibila in Farmaciile HelpNet.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Flora intestinala Probiotice sanatate Sistem digestiv Sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre