Pseudomonas Aeruginosa

Intrebare:

- Nepotelul meu de numai 3 luni a fost diagnosticat cu Pseudomonas Aeruginosa la urechea dreapta, chiar din maternitate. I s-au administrat 4 antibiotice si degeaba, i-a trecut de la urechiusa si s-a transmis la stomacel. In prezent nu i se mai administreaza nimic pentru ca deja flora intestinala este distrusa - doctorii au spus sa mai repete antibiograma pentru a restrange numarul antibioticelor. Are episoade cand se simte mai bine, dar si episoade cand vomita nu mai manaca, face diaree. Intrebarea mea este daca se poate muri din asa ceva, doctorii spun sa avem rabdare sa lupte organismul lui cu bacilul.

Raspuns:


 

Pseudomonas aeruginosa numit si bacilul pioceanic, este o bacterie gram negativa intalnita de obicei in infecii intraspitalicesti, fiind caracterizata printr-o multirezistenta la antibiotice. Poate determina infectii cu localizari diferite in organism: de la infectii in sfera ORL, respiratorii, urinare, cutanate si pana la septicemii grave.

Tratamentul consta in administrarea de antibiotice in functie de rezultatul antibiogramei, administrate pe calea si dozele impuse de localizarea, gravitatea infectiei si varsta bolnavului; datorita multirezistentei la antibiotice si datorita rapiditatii cu care aceasta se dezvolta, tratamentul poate fi destul de dificil. Se utilizeaza frecvent asocieri de mai multe antibiotice.


Si in cazul nepotelului dumneavoastra, tratamentul va fi stabilit in fucntie de antibioticele la care este sensibila tulpina bacteriana izolata, conform antibiogramei.

Un prognostic in privinta evolutiei este insa dificil de elaborat: fiind vorba despre un sugar de numai 3 luni a carui sistem imunitar este inca incomplet maturat (maturizare) si de o infectie cu un germene rezistent la antibiotice, evolutia este im

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul