Terapia CEASE in tratarea autismului

/ / Modificat: 2014-08-21
Terapia CEASE in tratarea autismului

Terapia CEASE este un tratament alternativ pentru autism, dezvoltat de homeopatul danez dr. Tinus Smits. Pana la moartea doctorului, in 2010, peste 300 de copii cu autism au fost tratati prin metoda CEASE, ce propune eliminarea completa a manifestarilor din spectrul autist printr-o multitudine de tratamente homeopate.

Cauzele autismului

Cauzele care duc la dezvoltarea autismului raman un subiect controversat in lumea medicala. Terapia dezvoltata de dr. Tinus Smits defineste autismul ca o acumulare de cauze de stres de la vaccinuri, pana la medicatie si alimentatie toxica si unele boli ale copilariei.

Principiile terapiei CEASE

Vindecarea autismului depinde de identificarea si eliminarea efectelor produse de toxinele si de conditiile de mediu care continua sa supuna copilul la stres.

Alimentatia corecta

Hrana organica, fara conservanti si coloranti chimici este deosebit de importanta pentru lupta impotriva toxinelor in cadul terapiei CEASE. Este recomandat ca parintii sa ofere copilului numai paine fara drojdie, substanta ce poate produce pierderi de magneziu si zincZaharul si indulcitorii artificiali sunt alti factori de risc, alaturi de alimentele incalzite la microunde si recipientele de plastic. Suplimentele de vitamina C si acizii grasi Omega-3 pot ajuta dezvoltarea creierul si atenueaza efectul toxinelor care au dus la dezvoltarea autismului.

Mediul propice

Un mediu linistit, fara factori de stres sau exces de stimuli (televizor, computer etc.) este un element cheie pentru lupta cu autismul prin terapia CEASE. Patul in care doarme copilul trebuie orientat catre Nord sau Est si nu este recomandat sa contina elemente metalice, care pot accentua tulburarile magnetice ce pot agrava simptomele bolii.

Tratamentul CEASE pentru copii autisti

Terapia dezvoltata de homeopatul danez implica patru pasi care pot ameliora sau chiar elimina complet simptomele autistmului.

Detoxifierea

Detoxifierea este primul pas si vizeaza vaccinurile si alte tratamente medicamentoase sau boli. Osteopatia este folosita pentru reducerea stresului meningelui, membrana care imbraca creierul, ce poate impiedica dezvoltarea corecta a creierului.

Limitatea stresului oxidativ al nivelului cerebral

Al doilea pas din terapia CEASE implica limitatea stresului oxidativ al nivelului cerebral prin administrarea de vitamina C si printr-o alimentatie bogata in acizi grasi Omega-3.

Metalo-tioneina (MT)

Metalo-tioneina (MT), proteina cu functie de enzima in intestin si in creier este a treia prioritate. Terapia include tratamentului cu zinc si cu alte remedii homeopatice pentru refacerea florei intestinale.

Remedii pentru imbunatatirea contactului cu lumea exterioara

In functie de spectrul de manifestari autiste ale copilului, homeopatii prescriu diverse remedii in ultimul pas, pentru imbunatatirea contactului cu lumea exterioara si cu emotiile si pentru eliminarea comportamentului obsesiv.

Cum poti apela la terapia CEASE?

Potrivit site-ului oficial Cease-therapy.com, exista 120 de terapeuti homeopati care practica metoda CEASE in tratamentul autismului la copii si adulti. In Romania, singurul terapeut acreditat se afla in Constanta. Pentru mai multe informatii, acceseaza site-ul Homeopatie-soescu.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism Homeopatie Autism copii

Articole recomandate

Citeste si despre