Sughitul la copii

Intrebare:

- Am o fetita in varsta de 3 ani si 2 saptamani si inca de cand a venit pe lume am avut probleme cu sughitul. Medicul pediatru ne-a sfatuit ca in cazul in care acesta nu cedeaza cu ceai sau lapte, sa-i dam cateva picaturi de lamaie. Foarte bine, asa am si facut, acum chiar ii place la nebunie gustul de lamaie, dar, desi a crescut in momentele cand este fericita si rade cu pofta, acest sughit revine imediat. Intrebarea noastra este: Acest sughit este o problema medicala? Are cumva probleme cu respiratia?

Raspuns:


 

Se datoreaza unei  iritatii a nervului frenic care controleaza miscarile diafragmei si care provoaca o contractie repetata si involuntara a diafragmei, generand o inchidere brusca a glotei; aerul nu mai trece prin trahee, coardele vocale vibreaza si se produc acele sunete.

Sughitul este mai des intalnit la sugari sau la persoanele care sufera de un reflux gastroesofagian (aciditatea gastrica declansand iritatia) sau care au hernie hiatala.

Pentru a exclude o problema medicala ar fi bine sa efectuati o endoscopie digestiva superioara, care sa infirme prezenta unui reflux sau a unei hernii, investigatie de rutina in serviciul de chirurgie a Spitalului Grigore Alexandrescu.


Multa sanatate,

Dr. Dana PADURARU

Medic rezident in specialitatea Chirurgie Pediatrica

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"

Detalii

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Dana Paduraru

Chirurgie pediatrica

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul