Sindromul Zombie la copii

/ / Modificat: 2012-07-24
Sindromul Zombie la copii

Sindromul Zombie este una dintre cele mai ciudate si misterioase boli, intalnite cu precadere la copiii din regiunile africane, care se caracterizeaza prin absenta abilitatii de a recunoaste pericolul si actiuni necontrolate, sfarsesc prin autovatamare sau ranirea celor din jur. Medicii nu au reusit inca sa descopere cauzele acestei afectiuni bizare, prin urmare nu exista niciun tratament valabil pentru vindecarea ei.

Boala ii afecteaza in special pe copiii cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani, iar cea mai mare densitate a cazurilor diagnosticate cu acest sindrom este inregistrata in Uganda, Africa.

Cum se manifesta sindromul Zombie la copii?

Copiii cu sindrom Zombie nu reusesc sa simta durerea, arsurile sau alte lovituri si devin un pericol atat pentru ei insisi, cat si pentru cei din jur. Ei nu sunt in stare sa sesizeze pericolul, se poarta irational si ajung adesea sa isi puna viata in pericol.

Parintii unor copii aflati sub auspiciul acestui sindrom nemilos au declarat ca micutii lor sunt plini de vanatai pe corp, din cauza ca se lovesc de diverse lucruri fara sa simta vreo urma de durere si recurg la tot felul de actiuni necontrolate si foarte periculoase.

Mamica unei fetite bolnave din Uganda a declarat in presa ca, desi sufera cumplit si o doare foarte tare sa faca asta, se simte nevoita sa o lege pe micuta de un copac zilnic, pentru a o impiedica sa se lanseze in actiuni care i-ar putea pune viata in pericol (inec in mlastini, ratacire etc.).

Din tabloul simptomatologic al sindromului mai fac parte convulsiile, dar si absenta comunicarii. Boala este cronica, avanseaza progresiv, iar simptomele se inrautatesc pe zi ce trece. Copilul ajunge sa aiba crize epileptice chiar si de cinci ori pe zi, sa devina complet apatic si sa nu mai recunoasca locuri sau persoana cunoscute.

Exista tratament pentru sindromul Zombie?

Avand in vedere ca medicii nu au reusit sa depisteze care sunt cauzele bolii, nu a putut fi creat un tratament impotriva acestei boli necrutatoare, care a reusit sa transforme peste 3000 de copii din Uganda, in niste "zombie", fara discernamant si sentimente, iar pe parinti sa-i lase neputinciosi in fata suferintei copiiilor lor.

Parintii copiilor care sufera de sindromul Zombie au apelat la tot soiul de solutii pentru a-i ajuta pe cei mici sa se vindece. Multi dintre ei au luat calea bisericii si a preotilor si au apelat la tot soiul de descantece si slujbe pentru a-i readuce pe cei mici la normalitate.

Comportamentul copiilor care sufera de aceasta afectiune a fost asociat cu cel al oamenilor posedati, insa nici macar puterile miraculoase ale vracilor sau preotilor nu s-au dovedit a fi eficiente in vindecarea acestei boli de neinduplecat.

Cercetatorii inca mai investigheaza care sunt cauzele declansatoare ale sindromului, dar mai ales incearca sa descopere de ce sunt afectati doar copiii de pe continentul african, pentru a se putea lua masuri terapeutice eficiente sau macar pentru a se face ceva in vederea incetinirii evolutiei ei, pentru imbunatatirea calitatii vietilor copiilor afectati.

Tu ai auzit pana acum de sindromul Zombie? Cum ar trebui sa actioneze parintii unor astfel de copii, avand in vedere posibilitatile limitate? Ce solutii crezi ca exista? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boli copii

Articole recomandate

Citeste si despre