Papiloamele

Intrebare:

- Baietelului meu i-a aparut un papilom mic pe o amigdala. Ce-mi recomandati? Este dificila operarea acestuia si care sunt cauzele aparitiei lui?

Raspuns:

Papiloamele sunt tumori  benigne epiteliale, ce pot apare atat la copii cat si la adulti. Pot avea diverse localizari: cutanat (pe piele), pe mucoasele oro-faringiana, laringiana, genitala etc.

Ele apar ca mici excrescente albicioase sau roz, muriforme sau pot fi inserate sesil pe suprafata mucoasei. Ele se pot inmulti prin insamantarea mucoasei din vecinatate sau la distanta, rareori se pot maligniza.

Cauza acestor tumori se pare ca este infectia cu anumite tipuri ale virusului papilomatos uman, care la persoane cu o imunitate mai scazuta poate determina aparitia unor papiloame.


Tratamentul consta in indepartarea formatiunii. Aceasta se poate face fie prin tehnici de chirurgie clasica fie prin laser chirurgie, interventia fiind relativ simpla.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul