Copilul meu este sensibil!

Intrebare:

- Va rog sa-mi spuneti de ce baietelul meu de 2 ani si 7 luni este foarte sensibil, face rosu in gat repede, intotdeauna cu temperatura peste 39 de grade si nu ii trece decat dupa administrare de antibiotice? Un remediu naturist sau vaccin? Sunt derutata pentru ca am si un baiat de 12 ani cu care nu am avut aceste probleme.

Raspuns:


 

Unii copii sunt mai sensibili decat altii in aceasta privinta. Pentru a sti ce tratament este mai indicat (administrare de antibiotice, (auto)vaccin sau tratament naturist) este necesar ca, pe langa un consult medical complet, sa fie facute cel putin doua analize: exudatul faringian (cuprinzand examenul microscopic, cultura de microbi si antibiograma) si ASLO.

Administrarea frecventa (=de 4 ori pe an sau mai des) a antibioticelor este ea insasi o cauza care ar putea creste sensibilitatea la infectii, fiind in acest caz necesar un tratament de crestere generala a imunitatii, impreuna cu folosirea mai rationala a antibioticelor.


Antibioticele (impreuna cu majoritatea medicamentelor) sunt arme care pot aduce beneficii, dar si pericol si trebuie folosite cu adecvare si precizie. Asa cum fac vanatorii buni: focuri putine si trase direct la tinta.

Tratamentele imunostimulante sunt foarte variate si se administreaza diferit de la caz la caz, poate cu o exceptie: vitamina D, de al carei efect imunostimulant pot beneficia toti copiii cu astfel de probleme.

Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR

specialist in medicina familiei

www.doctor

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul