Cand copilul iti spune ca are pielea uscata, iei masuri!

/ / Modificat: 2017-11-15
Cand copilul iti spune ca are pielea uscata, iei masuri!

Cum alegi produsele pentru hidratarea pielii copilului in sezonul rece?

Cand ai o fata e destul de complicat cu toate, mai ales cu felul in care te comporti ca mama. Esti un exemplu pentru ea si vrei sa fii unul bun.

Acum ceva timp copila se tot invartea in jurul meu in timp ce imi pregateam geanta pentru a pleca la job. Tot intreba despre fiecare obiect in parte. Agenda i s-a parut neinteresanta, la fel si pixurile, servetelele, incarcatorul de telefon si alte prostioare de le tot car dupa mine. Ochii au inceput sa ii sclipeasca atunci cand am ajuns la trusa cu creme, rujuri si alte obiecte de maxima urgenta.

Vreau si eu o trusa ca a ta sa o tin in ghiozdan!

Are o punguta cu servetele umede si uscate si un dezinfectant de maini. Nu mi s-a parut ca i-ar mai trebui altceva. Numai ca ea isi dorea si un strugurel si o crema de fata. "Stii, mami, ca vine frigul si mi se usuca pielea si buzele si ai vazut cum arat daca stau mai mult pe afara!"

Avea dreptate. Tin minte ca de mica are probleme cu frigul. Noi stam foarte mult pe-afara, indiferent de vreme, si inca de cand era bebelus doamna doctor mi-a recomandat sa ii dau pe fata cu o crema care sa o hidrateze, mai ales ca i se usca imediat ce dadeam cu nasul de frig. Cand este vant situatia este si mai complicata.

Am incercat multe produse de pe piata si majoritatea isi faceau treaba o perioada, dupa care nu mai functionau. Pielea devenea din nou aspra, buzele crapate. Am hotarat sa fac o mica munca de cercetare pentru a gasi solutia optima pentru domnisoara mea. Voiam ca produsul pe care urma sa-l cumpar sa poata fi folosit de amandoua si pentru aceasta trebuia sa fie ceva sa fie ceva extrem de sigur si eficient in acelasi timp. Stiti cum e sa cauti intr-o mare de creme? Practic toti promit acelasi lucru si, chiar daca este adevarat, trebuie sa se si potriveasca tipului de piele pe care il ai.

Ca sa economisesc timp (ca bate iarna la usa si in ritmul meu ne prindea vara) am apelat la o amica, medic dermatolog. Mi-a explicat ca iarna pielea noastra are nevoie de o protectie suplimentara din cauza frigului si a vantului. Pot aparea iritatii, pete, mancarimi si deshidratare severa. Toate acestea pot aparea la persoane perfect sanatoase. Din cauza vremii uscate (cu vant), pielea devine foarte uscata (xeroza cutanata), pruriginoasa (adica apar mancarimi). In cazuri severe poate duce la fisuri si crapaturi la nivelul pielii care sa favorizeze inflamatia si infectia. De asemenea, o piele uscata poate sa inceapa sa se descuameze.

Pana sa imi povesteasca ea toate aceste lucruri, apelam la crema mai mult instinctiv, nu-mi dadeam seama ca situatia este cat se poate de serioasa. Acum ca am aflat efectele, trebuia sa-mi spuna si cum ajutam pielea sa treaca peste aceste situatii grele pentru ea.

Vine iarna, bine-mi pare, pielea are hidratare!

Asa cum intuisem si eu, o crema ultra-hidratanta ar fi putut sa ne ajute. Am mers pe recomandarea ei. O crema frantuzeasca, produsa special pentru un baiat care avea aceeasi problema ca si noi: pielea uscata de vant. M-am gandit ca e ce ne trebuie. Mi-a dat sa citesc cate ceva despre ea ca sa aleg in cunostinta de cauza. Ingredientele putine, deci simplitate, apa ultrapurificata, conservantii in doze minime, dezvoltarea impreuna cu dermatologi au fost motivele care m-au convins sa aleg Topicrem.

gama_topicrem

Pentru ca se intampla mai mereu ca cineva sa cada si sa se loveasca (nu va spun cine, dar e fetita draguta) am luat si o Crema Reparatoare CICA si, pentru baile lungi cu ratuste, un Gel de Curatare Delicata pentru Fata, Corp si Par.

Oricum lista de produse era atat de ofertanta, incat le-as fi ales pe toate, mai ales ca ofera ceea ce ne dorim cu totii: siguranta si ultra-hidratare. Pentru mine am ales o Crema de Maini Ultra-Hidratanta care sa repare pielea foarte uscata.

De doua saptamani, in trusa fetei mele a aparut Laptele de Corp Ultra-Hidratant Topicrem si balsamul de buze din aceeasi gama. Laptele de corp il foloseste si pentru fata si maini, pentru ca, asa cum face orice copil, manusile stau foarte bine in dulapul de acasa. Are in compozitia glicerina 10% si uree 2%.

lapte_corp_topicrem

Nu are coloranti, nu are parabeni, alcool si este hipoalergenic. Fetei ii place ca intra repede in piele si nu o lasa lipicioasa. Chiar si-a creat si o rutina, care sper sa o tina toata viata. Dimineata, dupa ce isi face toata igiena, isi da cu Laptele de Corp Ultra-Hidratant Topicrem si de-abia apoi pleaca la scoala. Eficacitate maxima si confort cu doar un strop de lapte de corp pentru o ultra-hidratare.

Si sa va spun un secret: din cand in cand mai "fur" si eu din crema ei. Asa cum face si ea cu fardurile mele!  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piele uscata Sanatate piele copii Tratament piele uscata

Articole recomandate

Citeste si despre