Legatura dintre antibiotice si ADHD. Medic: "Nu contribuim asa la "prostirea" copiilor nostri?"

/ / Modificat: 2019-12-16
Legatura dintre antibiotice si ADHD. Medic:

Romania se afla pe locul patru in Europa la consumul de antibiotice. Astfel, bacteriile au devenit mai rezistente din cauza excesului de automedicamentatie practicat in tara noastra.

O spun toti expertii, atat din Romania, cat si de la foruri internationale. Hartile de rezistenta la antibiotice, publicate recent de ECDC, arata ingrijorator pentru Romania.

In acest context, medicul pediatru Mihai Craiu vorbeste despre un studiu efectuat in Canada, care analizeaza legatura intre utilizarea antibioticelor in primul an de viata si ADHD.

Copiii care au primit mai multe cure de antibiotic, risc crescut de ADHD

Unul din 15 copii in lume are ADHD. Si lucrurile par sa se agraveze din cauza efectelor multor factori printre care prematuritatea, poluarea, fumatul femeilor, a expunerii excesive a sugarilor la ecrane (TV sau tableta/telefon), etc

In urma cercetarii, desfasurata pe 20 de ani, se observa ca acei copii cre au primit patru sau mai multe cure de antibiotic sau o cura prelungita de peste trei saptamani cu antibiotice, a crescut semnificativ statistic riscul de ADHD.

"MA INTREB - oare nu exista si alte explictii pentru rezultatele ingrijoratoare la testele PISA? Numarul alarmant de analfabeti-functional din Romania este DOAR rezultatul unui sistem educational imperfect?

Nu contribuim la "prostirea" copiilor nostri cu aceste nesfarsite cure de antibiotice administrate pentru orice disconfort??

Sper sa ne vina tuturor "mintea cea de pe urma" privind excesul de antibiotice," scrie Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu Antibiotice

Articole recomandate

Citeste si despre