STUDIU: Copiii care merg la biserica vor fi adulti mai fericiti si mai puternici mental

/ / Modificat: 2019-12-13
STUDIU: Copiii care merg la biserica vor fi adulti mai fericiti si mai puternici mental

In tarile predominant catolice, majoritatea famiilor sunt obisnuite sa isi duca copiii la biserica in fiecare duminica.

Se pare ca aceasta practica are foarte multe beneficii pentru sanatatea mentala, dar si bunastarea fizica a copiilor si adolescentilor, indiferent de religie sau practicile spirituale, afirma cercetari recente ale Scolii de Sanatate Publica Harvard. 

Cercetatorii au analizat datele de sanatate ale copiilor participanti la studiu, in jur de 5.000 de tineri cu varste curprinse intre 9 si 14 ani, iar in urma acestor cercetari au ajuns la mai multe concluzii. In cadrul studiului, oamenii de stiinta au analizat sanatatea materna, starea socioeconomica, istoricul abuzului de substante sau al simptomelor depresive pentru a incerca sa izoleze efectul educatiei religioase. 

La sfarsitul studiului, cercetatorii au descoperit ca adultii care au participat la sluje religioase cel putin o data pe saptamana in perioada copilariei, au 18% sanse mai mari sa devina adulti mai fericiti decat cei care nu au mers niciodata la biserica. 

Si asta nu este tot 

Potrivit studiului, care a fost publicat in American Journal of Epidemiology, adultii care au mers la biserica in copilarie au prezentat cu 33% sanse mai mici de a consuma droguri in urmatorii 20 de ani viata lor si putini si-au inceput viata sexuala la o varsta timpurie. 

Cei care s-au rugat si au meditat in fiecare, fie la biserica, fie singuri, au marturisit ca au avut o satisfactie mai mare in viata. De asemenea, i-au iertat mai usor pe ceilalti si si-au putut controla mai bine emotiile.

Prezenta la biserica in timpul copilariei a prezentat in randul tinerilor adulti si o scadere in ceea ce priveste adictia pentru fumat si au prezentat un nivel mai crescut in ceea ce priveste prezenta la vot. 

Mai dornici de voluntariat 

Mersul copiilor la biserica poate ajuta si intreaga comunitatea, pentru ca oamenii de stiinta au remarcat ca 29% dintre copii care au fost crescuti in acest fel, au ales sa faca voluntariat in comunitatile respective.

"Aceste descoperiri sunt importante atat pentru ințelegerea sanatatii noastre, cat si pentru intelegerea practicilor de parenting”, spune Ying Chen, unul dintre autorii studiului care a finalizat recent bursa postdoctorală la Harvard School of Public Health. "Mulți copii sunt crescuti  in spirit religios, iar studiul nostru arata ca acest lucru le poate afecta puternic comportamentele de sanatate, sanatatea mentala, fericirea si bunastarea generala. 

La sfarsitul zilei, oricare ar fi religia sau practica spirituala pe care o respecta parintii, ei sunt in continuare responsabili in primul rand de cresterea copiilor pentru a fi oameni buni.

Daca expunerea la credinta, religie, poate ajuta la realizarea acestui lucru, atunci nu este nimic rau in a incuraja copiii sa participe la slujbele de la biserica. care vor crește pentru a fi oameni buni. Dacă expunerea lor la credințele religioase poate ajuta la realizarea acestui lucru, atunci nu ar face niciun rău pentru a încuraja copiii să participe la slujbele bisericii.

"In timp ce deciziile referitoare la religie nu sunt modelate in principal de sanatate, pentru adolescentii care detin deja credinte religioase, incurajarea participarii la slujbe poate fi o cale importanta de protectie impotriva unora dintre pericolele adolescentei, inclusiv depresia, abuzul de substante", spune Tyler VanderWeele, autorul principal al studiului.

"In plus, aceste practici pot contribui in mod pozitiv la fericire, voluntariat, un sentiment mai mare de misiune si scop si iertare."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre