Curs gratuit despre autism pentru parinti

/ / Modificat: 2019-04-01
Curs gratuit despre autism pentru parinti

Specialistii trag un semnal de alarma cu privire la presiunea care se pune pe copiii cu autism din partea familiei cand nu pot sa rezolve, sa repare sau sa se schimbe in acord cu ce se cere de la ei! Cand toata viata familiei se pune in asteptare, cand iubirea pentru copil se pune in asteptare, cand totul urmeaza sa se intample dupa ce se va rezolva problema copilului.

“Nu recomand mai mult de 3 ore de terapie pe zi copiilor care au ritm foarte lent de invatare. Si uneori ritmul poate fi dezamagitor de lent!”, explica Daniela Gavankar, presedintele Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) .

 Pentru a veni in sprijinul parintilor copiilor cu autism din Bucuresti, dar si din tara, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza pe 4 aprilie 2019 un curs gratuit pentru parinti, „Copilul cu autism - Cum il pot ajuta eu, parintele”, sustinut de psiholog specialist Daniela Gavankar.

 Toate temele cursului pentru parinti sunt orientate catre atingerea independentei copilului, cu ajutorul tehnicilor de terapie ABA.

Tematica cursului “Copilul cu autism - Ce este autismul? Caracteristicile copilului cu autism” este:

  •  Terapia comportamentala ABA - principii de terapie comportamentala aplicata ABA.
  • Principii de invatare

- discrete trial (cerinta - comportament - consecinta)
- promptul si diminuarea lui
- recompensa si pedeapsa in terapia comportamentala aplicata ABA

  • ABC (antecedent – comportament – consecinta)
  • Modificarea comportamentala.
  • Masterare, mentinere si generalizare. Cine, cat si cum lucram acasa? Pe cine ma bazez in impartirea sarcinilor legate de copil?
  • Limbajul verbal: stimularea si dezvoltarea limbajului si folosirea lui in mod cat mai natural. Cum se continua terapia limbajului acasa?
  • Analiza functionala a comportamentelor astfel incat sa intelegem de ce copiii au comportamente neadecvate, ce le declanseaza si ce le mentine. Si mai ales, cum le putem scadea in mod eficient?
  • Joc si socializare. Stimularea si dezvoltarea relatiilor armonioase cu copiii si adultii.
  • Stabilirea unui program adaptat nevoilor copilului si armonizat cu nevoile familiei.
  • Dificultati si reducerea lor la masa, la toaleta, la baita, in parc, la magazin.
  • Daca fac totul corect, ce garantii am ca va fi bine?

Cursul dureaza 3 ore si jumatate si se desfasoara la sediul Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism, Str. Dragos Voda Nr. 2, Voluntari, Ilfov. Detalii despre inscrieri, pe despreautism.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism Diagnostic autism

Articole recomandate

Citeste si despre