Studiu: Sa iti inveti copilul sa injure este chiar un lucru bun

/ / Modificat: 2019-12-13
Studiu: Sa iti inveti copilul sa injure este chiar un lucru bun

Parintii sunt obisnuiti sa primeasca sfaturi ciudate, tot timpul, insa acesta ar putea sa ii socheze. Un neurolog a studiat impactul injuraturilor si are o sugestie surprinzatoate pentru parinti: "Invatati-i sa injure".

Desi poate parea contraintuitiv, rationamentul are de fapt foarte mult sens. Cu siguranta ti s-a intamplat ca parinte sa treci printr-un moment jenant in public, in momentul in care copilul tau a scapat un cuvant vulgar. Cei mai multi parinti se simt rusinati cand se intampla astfel de momente si ii atrag imediat atentia copilului sau il cearta pentru gestul facut. Cu toate acestea, specialistii in neurologie spun ca a-i invata pe copii sa injure poate fi benefic pentru ei, noteaza diply.com.

Dr. Emma Byrne este medic neurolog si autoarea cartii "Sa injuri este bine pentru tine: stiinta uimitoare a limbajului urat". Medicul precizeaza insa clar ca nu ii indeamna pe parinti sa ii invete pe copii cum sa injure. 

Ea ii sfatuieste sa le explice acestora de ce acele cuvinte sunt considerate injuraturi de ii pot ranii oamenii. De asemenea, specialistul in neurolofie spune ca este indicat ca micutii sa invete aceste cuvinte de la parinti, nu sa le auda de la alti copii. 

Injuraturile pot avea beneficii

Dr. Byrne a spus ca cercetarile ei au aratat ca injurăturile au multe beneficii in contextele potrivite. Specialistul spune ca injuraturile ajuta la construirea relatiilor si increderii intre oameni. Cercetarile ei au aratat ca oamenii tind sa injure mai mult in momentele in care simt emotii fericite decat manie sau durere. 

Sa ii inveti pe copii ce sunt injuraturile poate fi o lectie importanta pentru ei, spune Dr. Byrne. In loc sa ii pedepsim pe copii pentru folosirea lor, Dr. Byrne spune ca aceste momente pot fi benefice pentru ei atunci cand sunt suparati, furiosi sau frustrati. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre