De ce sunt violenti copiii mici? 10 reguli pentru parintii ai caror copii musca si lovesc

/ / Modificat: 2018-12-06
De ce sunt violenti copiii mici? 10 reguli pentru parintii ai caror copii musca si lovesc

Copilul tau are neplacutul obicei sa muste sau sa loveasca alte persoane sau sa arunce cu obiecte atunci cand se supara, cand e frustrat sau nervos ca lucrurile nu se intampla asa cum vrea el? Nu functioneaza disciplina pe care incerci sa o impui?

De regula problema acestui tip de comportament apare prima oara la copiii trecuti de un an si jumatate, spre doi ani. Apoi, in functie de atitudinea ta, ea devine din ce in ce mai puternica in anii ce urmeaza sau din contra, dispare. Inarmeaza-te cu rabdare, nervi puternici si ia si jucarii la indemana. Nu este chiar asa de greu sa reusesti sa dezveti de obiceiuri proaste un copil agresiv.

Iata 10 reguli pentru parintii ai caror copii musca si lovesc de la specialistii ehow.com, ca sa te ajute in aceste situatii.

1. Primul lucru pe care trebuie sa il tii minte este ca micutul tau nu este rau si nu actioneaza dusmanos. Este doar la varsta la care nu stie sa foloseasca bine toate cuvintele ca sa obtina ce vrea atunci cand devine frustrat. Daca copilul e mai mare si continua sa faca asa inseamna ca i-ai tolerat inca de mic acest comportament de prea multe ori sau doar l-ai pedepsit cand a lovit pe cineva, in loc sa adopti si alte tactici constructive.

2. Trebuie iei atitudine imediat ce el loveste sau musca. Nu astepta ca sa ii transmiti ca nu e in regula sa fie agresiv fata de ceilalti. Daca ignori acest comportament este ca si cum ii spui „e in regula sa faci rau celor pe care ii iubesti”.

3. Arata-i copilului cum tu ramai calma si linistita in timp ce el tipa si loveste si da-i altceva de facut. De cele mai multe ori el doar isi exprima frustrarea pe care o descopera in el. Lasa-l sa o exprime, e sanatos sa invete sa scoata din el sentimentele negative. Da-i o toba de jucarie sa loveasca in ea pana cand se simte mai bine.

Ca sa se calmeze, ii poti da sa se joace cu un sul de hartie igienica, sa il apuce de zona de mijloc si sa loveasca cu el intr-o masa sau intr-o jucarie, ca sa se descarce de frustrari pana ii trece. Ii mai poti da o minge moale cu care sa arunce de nervi decat sa arunce cu propriile-i jucarii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil care musca Lovitura copil

Articole recomandate

Citeste si despre