De ce musca copiii cand sunt nervosi

/ / Modificat: 2018-12-12
De ce musca copiii cand sunt nervosi

S-a intamplat de multe ori sa vezi copii mici care musca si poate te-ai intrebat de ce fac asta. Explicatia este ca reactioneaza asa, atunci cand nu au argumete si sunt furiosi. Sau cand au parte de critici din partea adultilor. Fac asta din instinct, pur si simplu.

Cei mici nu fac altceva decat sa isi exprime furia si sa puna limite, asa cum fac si adultii, dar verbal. Ce trebuie sa faca parintii in cazul unei astfel de reactii?

Asemenea animalelor care isi marcheaza teritoriul, asa fac si copiii mici. Isi marcheaza jucariile sau pur si simplu teritoriul, muscand alti copii.

Ce spune specialistul 

"E normal sa muste, nu trebuie sa incurajam muscatul, trebuie sa iincurajam furia. Sa spunem "nu." Ce ai simtit? Este furios? E ok sa fii furios, ai dreptul sa spui nu,” explica psihologul Bogdana Bursuc, potrivit stirileprotv.ro. 

La orice varsta, furia sanatoasa inseamna sa pui limite si sa spui NU, daca te deranjeaza ceva. 

Parintii care sunt deranjati, probabil, ca micutul lor musca alti copii sau ii respinge, trebuie sa-i ajute sa inteleaga ce simt, ca apoi sa regleze comportamentul. Cu multa flexibilitate. Un copil vrea de la parintele lui, chiar daca nu poate sa exprime, extrem de multa flexibilitate. Iar flexibilitatea e o abilitate care protejeaza sanatatea mentala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Copil mic Psiholog

Articole recomandate

Citeste si despre