Vreme imprevizibila? Iata cum sa alegi hainutele copiilor

/ / Modificat: 2017-01-27
Vreme imprevizibila? Iata cum sa alegi hainutele copiilor

Vremea s-a schimbat atat de mult in ultimii ani, incat nu doar toamna si primavara ne facem griji pentru vremea extrem de schimbatoare, ci... in fiecare zi. Acum e soare si temperaturile sunt ridicate, o ora mai tarziu cerul e innorat si bate vantul, iar termometrul arata cateva grade mai putin.

haine_anotimp_rece_copii

Astfel ca devine destul de greu sa alegem hainutele pentru copii atunci cand plecam de acasa, mai ales daca este vorba despre o excursie care dureaza cateva zile.

Practic, trebuie sa ne imbracam de dimineata astfel incat sa fim pregatiti pentru orice scenariu meteorologic, ceea ce poate fi dificil. De multe ori parintii isi imbraca prea gros copiii considerand ca e mai bine sa le fie cald decat frig si sa raceasca.

De fapt, copilul ar trebui sa se simta confortabil si sa nu se supraincalzeasca din cauza hainelor prea groase pentru temperaturile de afara. Copiii ar trebui imbracati la fel ca un adult. Cand tie iti este cald si lui ii este cald, asa ca nu il imbraca mai gros decat e cazul.

In primul rand, ar trebui ca, periodic, cam o data la jumatate de an, sa verifici garderoba intregii familii. Fiecare membru al familiei trebuie sa aiba articole vestimentare si incaltaminte pentru orice temperaturi, pentru ploaie, vant sau zapada.

Inlocuieste hainele si incaltamintea daca nu se mai potrivesc noilor masuri ale micutului, care cel mai probabil a mai crescut putin in ultimele luni. Inlocuieste si incaltarile care nu mai sunt in stare buna, spre exemplu daca ghetutele de ploaie sunt uzate si intra apa in ele, ar trebui ori schimbate ori reparate.

Daca este frig afara, insa s-ar putea sa se incalzeasca mai tarziu, nu-l imbraca intr-un pulover gros, ci alege sa-l imbraci cu un tricou, pe deasupra o helanca si daca e nevoie mai pune un hanorac sau o jacheta. Astfel, odata ce vremea se incalzeste vei putea sa renunti la cate un articol de imbracaminte. In cazul baietilor poti folosi pe sub pantaloni o pereche de indispensabili pe care sa-i dai jos daca temperaturile cresc, iar in cazul fetelor o pereche de dresuri sub pantaloni ii vor tine de cald.

haine_copii

Ia in considerare si accesorii precum saluri, esarfe sau fulare. Sunt perfecte pentru vremea schimbatoare si pot fi purtate in zeci de feluri

Dimineata cand duci copilul la scoala probabil temperaturile vor fi mai scazute, insa vor creste pe parcursul zilei, asa ca e bine sa aiba pe el o bluza cu maneca lunga cu nasturi sau un hanorac cu fermoar astfel incat sa-l dea jos cu usurinta atunci cand se incalzeste afara.

In perioadele cu vreme schimbatoare, in general primavara si toamna, e bine sa ai la tine mereu o umbrela atunci cand iesiti la plimbare in parc. In ghiozdanelul de scoala ii poti pune micutului o umbrela mica in cazul in care va fi nevoie de ea.

Ce hainute punem in bagajul micutului daca planuim o calatorie

Este bine sa ai intotdeauna in masina un set de haine atat pentru vreme mai racoroasa, cat si pentru temperaturi ridicate. Poti pune in masina intr-o cutie de carton mai multe articole de imbracaminte si sa le lasi acolo, astfel incat sa le ai la indemana in caz de nevoie.

Incepand cu 30 ianuarie, la Lidl gasesti o gama variata de hainute pentru copii, la preturi accesibile. Mizeaza pe confort si alege cele mai utile piese vestimentare pentru copilul tau!

haine-lidl-gama

Iata cam ce ar trebui sa ai in ea: cizmulite de cauciuc, o jacheta, un pulover gros, sosete groase, manusi, o caciula, dar si o palarie de soare si o pereche de pantaloni scurti. Lasa in masina si o patura, o umbrela sau o pelerina de ploaie pentru micut si o lotiune de plaja pentru a fi pregatita pentru orice ocazie si orice fel de vreme. Nu uita sa verifici daca lotiunea nu a expirat inainte sa o aplici pe pielea micutului.

In cazul in care plecati intr-o calatorie, este bine sa pui in bagajul copilului haine pentru orice situatie, mai ales daca planuiti o calatorie in strainatate. Consulta inainte datele meteorologice pentru tara respectiva. Spre exemplu, daca mergeti la Londra sau la Dublin, tine cont de faptul ca acolo ploua des si trebuie sa ai mereu umbrela la tine.

Mai sunt si tari europene unde sunt foarte mari diferente de temperatura de la zi la noapte, spre exemplu in tarile scandinave, asa ca fa bagajul tinand cont de clima din zona respectiva indiferent daca la noi in tara e mijlocul verii. In plus, este foarte important ca atunci cand pleci in concediu sa ai toate cele necesare la tine, deoarece nu te vei putea bucura de zilele libere si de excurie daca micutului ii este prea frig si raceste pe parcurul calatoriei.

Afectiunile care pot aparea la schimbarile de sezon

Trecerea de la un anotimp la altul ne poate cauza multiple neplaceri. Copiii racesc adesea in sezonul rece tocmai din cauza ca nu sunt imbracati adecvat pentru temperaturile de afara care oscileaza mult pe parcursul zilei.

In plus, schimbarile vremii cauzeaza si scaderea imunitatii deoarece organismul se pregateste pentru intrarea intr-un nou sezon. Este bine sa adaptam nu numai garderoba la noul anotimp, ci si alimentatia si sa crestem aportul de vitamine. Fructele si legumele sunt surse excelente de vitamine si minerale si niciun supliment alimentar care se gaseste in farmacii nu va putea sa egaleze puterea lor.

Schimbarea vremii are si un impact psihologic asupra copiilor. Trecerea de la zilele insorite la cele complet innorate se va reflecta si in starea de spirit a copilului, el devenind mai apatic si avand mai putina energie si putere de concentrare. De altfel, aceleasi simptome le resimt si adultii, insa daca aveti un stil de viata activ si o alimentatie echilibrata, toata familia va avea un tonus bun indiferent de gradele de afara.

Familia ta cum face fata schimbarii vremii? Cum il imbraci pe cel mic si ce nu-ti lipseste niciodata din geanta in materie de hainute? Povesteste-ne din experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine copii

Articole recomandate

Citeste si despre