Top 4 motive pentru care e bine sa luam copiii la alergat in aer liber

/ / Modificat: 2019-03-25
Top 4 motive pentru care e bine sa luam copiii la alergat in aer liber

Bucuresti, 25 martie 2019: Peste 300 de parinti si copii s-au adunat duminica la startul Greenfield Family Run din padurea Baneasa, prima cursa de trial run din acest an dedicata familiilor, parte a competitiei Baneasa Forest Run.

Traseul de 3 km al Greenfield Family Run a fost special conceput pentru familii, organizatorii punand accent pe miscare, nu pe competitivitate, iar inaintea inceperii cursei cei interesati au putut sa afle cum sa isi creasca rezistenta la efort, prin antrenamente speciale.

Greenfield Family Run  (2)

Numarul mare de alergatori inscrisi (adulti si copii) arata ca exista un interes crescut din partea bucurestenilor pentru practicarea de activitati sportive in familie, in timpul weekendului.

Razvan Ionescu, initiatorul proiectului Greenfield Family Run a punctat beneficiile alergarii in familie, in special pentru cei mici:

1. Contribuie la o dezvoltare fizica armonioasa

Sportul are o contributie importanta la dezvoltarea fizica a copiilor. Cei mici sunt in plin proces de crestere, iar alergarea ii ajuta sa isi intareasca muschii si oasele corpului. Potrivit specialistilor, varsta de 6 ani este cea recomandata pentru inceperea celor mai multe sporturi, iar pentru antrenamentele mai dificile, varsta de 11 ani.

Cursa Greenfield Family Run a fost gandita ca un traseu necompetitiv, prin care copiii si parintii sa fie indemnati la miscare in aer liber. Drumul usor de parcurs, pe alei asfaltate si potecile cu aer proaspat din padure au facut din aceasta cursa o optiune potrivita de distractie, iar efortul din timpul alergarii nu a mai fost perceput la fel de intens.

Este foarte importanta introducerea miscarii in aer liber si a sportului in general, in viata copiilor, ca experiente placute, sub forma de joaca, pentru a crea bazele unui stil de viata sanatos. Evenimente necompetitive precum Greenfield Family Run sunt ocazia perfecta pentru a aduce copii in atmosfera comunitatilor de alergatori si a evenimentelor in natura, intr-un mod placut, relaxat si lipsit de presiuni inutile.

2. Creste imunitatea si rezistenta in fata bolilor

Cand vine vorba de cei dragi, sanatatea lor este pe primul loc. Pe copii ii putem ajuta cu usurinta sa isi mentina organismul rezistent in fata bolilor, incurajandu-i sa faca sport in mod regulat. Una dintre cele mai simple si accesibile activitati sportive este alergarea in aer liber.

Cei mici nu vor fi nevoiti sa invete reguli de joc si nici nu va fi necesar un echipament costisitor. Prin alergare copiii isi intaresc sistemul imunitar si metabolismul, ceea ce ajuta la prevenirea afectiunilor, iar astfel, ei vor face fata cu brio oricarui sezon. Mai mult decat atat, alergarea aduce o contributie importanta si la functionarea corecta a plamanilor, regleaza respiratia si imbunatateste sistemul cardiovascular, prin circulatia optima a oxigenului in organism.

3. Reduce riscul de obezitate

Miscarea joaca un rol esential in pastrarea greutatii in limitele normale pentru fiecare varsta, deoarece grasimile, caloriile si toxinele se elimina prin sport. In cazul copiilor, riscul de obezitate este alarmant. Cele mai recente date COSI din 2018 sustin ca 1 din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate si 1 din 10 sufera de obezitate.

Sportul, alaturi de o alimentatie sanatoasa sunt singurele metode prin care cei mici pot ajunge la o greutate sanatoasa. Pe langa obezitate, diabetul de tip II este o alta afectiune ce poate fi evitata prin sport.

Greenfield-Run.jpg

4. Ofera un model de lifestyle

Sedentarismul este principalul factor responsabil pentru cresterea obezitatii, iar din ce in ce mai multi copii prefera orele petrecute in fata televizorului, calculatorului si tabletei. Insa, un partener de sport, un prieten pentru cursele de alergare sau pentru mersul pe bicicleta, va juca un rol motivational in viata celui mic. Foloseste-te de rolul tau de parinte si invata-i sa faca sport. Copiii au nevoie sa descopere exemplul tau in toate domeniile, iar sportul si miscarea in aer liber nu face exceptie.

Despre Greenfield Baneasa:

Greenfield Baneasa este cel mai mare proiect rezidential dezvoltat in Sectorul 1, incadrat pe doua laturi de padurile Baneasa si Tunari. Greenfield Baneasa incurajeaza miscarea in aer liber, sportul si stilul de viata sanatos, in armonie cu natura. Greenfield este partener traditional al competitiilor sportive organizate in Padurea Baneasa, ce aduna in fiecare an aproape 10,000 de impatimiti ai alergarii, cele mai notabile fiind Baneasa Forest Run, Greenfield Family Run si Baneasa Race. Greenfield se implica activ in actiuni de protejare a mediului si de promovare a unui stil de viata sanatoasa prin organizarea regulata de actiuni de plantare de arbusti, actiuni de ecologizare a padurii sau evenimente tematice in aer liber pentru copii si familii. .

Pentru mai multe informatii:

Maria Zarnescu, 0743 361 255, maria.zarnescu@pi2.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber

Articole recomandate

Citeste si despre