Familia IDEALA nu trebuie sa fie perfecta, trebuie sa fie UNITA

/ / Modificat: 2019-10-08
Familia IDEALA nu trebuie sa fie perfecta, trebuie sa fie UNITA

Profesorul Alan Kazdin, unul dintre cei mai importanti specialisti in educatia copiilor, a explicat cele 8 caracteristici CHEIE care nu ar trebui sa lipseasca dintr-un mediu sanatos si pozitiv.

Ce trebuie sa faci pentru a avea o familie UNITA

Comunicare: o buna comunicare este baza tuturor relatiilor umane si nu poate lipsi in cadrul unei familii. Comunicarea trebuie sa fie deschisa si niciodata nu trebuie sa judeci. Copilul are nevoie sa stie ca are un parinte care il poate asculta cu adevarat, in orice moment.

Relatii pozitive: copilul are nevoie de figuri pozitive pe care sa se bazeze, indiferent daca este vorba de bunici, unchi, veri, prieteni de familie, care contribuie semnificativ la dezvoltarea lui.

Rutine: pentru a fi linistit, cel mic are nevoie de mici ritualuri, pe care sa le impartaseasca cu familia sa.

Comportament social pozitiv: invitarea prietenilor acasa, organizarea de mese sau excursii, participarea la viata sociala din cartier. Toate acestea sunt activitati care contribuie la dezvoltarea comportamentului social pozitiv.

Flexibilitate: sa poti face fata schimbarii este o atitudine necesara atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Supraveghere: Parintii au responsabilitatea de a-si supraveghea copilul. Ei trebuie sa stie cu cine este, unde merge si ce face.

Reducerea stresului: exista evenimente de viata stresante si sunt inevitabile, dar si altele pe care le-ai putea evita pentru binele tau, dar si al celui mic. Sa invati cum sa gestionezi stresul si sa-l reduci cat mai mult poti, este in beneficiul tuturor.

Nu uita de tine: a fi parinte este dificil si solicitant , dar acest rol nu trebuie sa te acapareze total. Un parinte are sarcina sa-si ingrijeasca micutul, dar nu trebuie sa se neglijeze pe el. Rezultatul va fi castigator, deoarece va oferi mai multa energie cuplului si, in consecita, mai multa pozitivitate si siguranta copilului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familie Familie fericita Familie sanatoasa

Articole recomandate

Citeste si despre