Cele mai bune cadouri de Craciun pentru copii

/ / Modificat: 2018-12-19
Cele mai bune cadouri de Craciun pentru copii

Ca in fiecare an, cand se apropie Craciunul, apar indoielile cu privire la ce sa-i cumperi copilului tau. Acelasi lucru te intreaba si bunicii, unchii si matusile. Astfel, ceva frumos cum ar fi un dar pentru micut devine uneori o provocare.

Daca te confrunti cu aceasta situatie, cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este stadiul de dezvoltare in care se afla copilul. Un dar neadecvat poate sa nu fie observat de el si sa nu provoace iluzia si emotia dorita.

Cel mai bun cadou de Craciun in functie de varsta copilului

In primii ani de viata ai copiilor, stimularea simturilor, a abilitatilor si a creativitatii este ceea ce atrage cel mai mult atentia parintilor. In aceste perioade, copilul va cere jucarii care ii motiveaza, care ii invata si ii fac sa se miste.

Cadouri de Craciun pentru copii de la 0 la 12 luni

La aceasta varsta frageda, cel mai bine este sa-i oferi jucarii care stimuleaza simturile copilului. Diferite texturi, sunete si culori care invita copilul sa exploreze lumea din jurul lui, cum ar fi covorasele de joc, papusile de cauciuc cu sunet etc.

Exista multe lucruri pe care i le poti oferi, dar aminteste-ti ca cel mai bun cadou pe care il poti face copilului tau esti chiar tu, cu timpul si atentia pe care i le acorzi. Bebelusii se vor bucura sa se joace cu tine. In acest stadiu, este recomandat sa se joace cu zuruitoare, cu lampi muzicale si tot ce-i poate trezi mirosul, atingerea si stimularea vederii prin culori.

Cadouri de Craciun pentru copii de la 1 la 2 ani

La aceasta varsta, bebelusii vor sa interactioneze. Le plac papusile si cartile interactive, precum si instrumentele muzicale simple, cum ar fi xilofonul. Construirea turnurilor este, de asemenea, recomandata pentru copii de aceste varste.

Cadouri de Craciun pentru copii de la 2 la 3 ani

Copiii din aceasta etapa incep deja sa-si cunoasca mediul inconjurator coordonarea lor este in plina dezvoltare, deci este bine sa le oferi jucarii de construit, bile, instrumente muzicale sau vopsele pentru pictat. Plastilina, jocurile de gatit, tricicletele, bicicletele sau cartile cu multe ilustratii ii pot interesa.

Cadouri de Craciun pentru copii intre 3 si 5 ani

In acest stadiu, copiii isi dezvolta pe deplin imaginatia si fantezia, asa ca ar fi recomandat sa-i dai jucarii care ii fac sa se simta ca niste printese sau super-eroi. Masinile cu telecomanda, panouri magnetice sau povestiri interactive ii vor incanta pe cei mici. Copiii vor iubi costumele, papusile sau jocurile de construit.

Cadouri de Craciun pentru copii de peste 5 ani

La varsta de 5 ani, multi copii au preferintele lor in ceea ce privesc cadourile. Le plac hainele, le place sa construiasca castele si case, jocuri cu telecomanda si tot ceea ce ii face sa alerge si sa sara. Le place desenul, pictura, pistele si circuitele de masini si trenuri, biciclete, patine, scutere si papusile interactive.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri Cadouri copii Cadouri craciun

Articole recomandate

Citeste si despre