Succesul in viata inseamna ca micutul tau sa ajunga un OM bun. Cum poti face acest lucru

/ / Modificat: 2020-05-26
Succesul in viata inseamna ca micutul tau sa ajunga un OM  bun. Cum poti face acest lucru

Este posibil ca in zilele de azi, maternitatea sau paternitatea sa ti se para o panta abrupta, greu de urcat. Poate ai momente in care crezi ca nu te descurci bine si chiar te duci seara la culcare plangand, deoarece crezi ca faci ceva gresit si nu stii ce. 

Nimeni nu este perfect, nimeni nu iti poate spune ca ceea ce faci in fiecare zi pentru educarea copilului tau este corect sau gresit, pentru ca faci tot ce poti, cum poti, gandindu-te mereu la binele lui. Vrei ca atunci cand creste sa fie un om bun, care a invatat, datorita tie, sa diferentieze binele de rau.

O buna convietuire cu cei din jur 

Iti doresti ca micutul tau sa fie un om de succes si sa stie sa convietuiasca cu ceilalti, in timp ce "urca" in viata pentru a-si atinge obiectivele pe care si le-a propus. Din acest motiv, scopul tau de cand s-a nascut este sa-i insuflii valori sanatoase.

Iti inveti copilul sa fie responsabil, sa studieze, sa faca lucruri gandindu-se cu empatie la ceilalti, dar fara a uita de el. Lumea are nevoie de oameni cu o inima capabila sa faca totul sa functioneze mai bine. Micutul tau o poate face, dar are nevoie de indrumarea ta zilnica, astfel incat sa invete sa actioneze intr-un mod corect si sa aiba viata sub control.

Cum poti face un copil sa devina un om bun

Acest lucru sta in mainile tale de parinte, daca tii cont de cateva lucruri importante.

Schimba-te tu

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru ca micutul tau sa devina un om bun este sa te schimbi tu. Trebuie sa fii cel mai bun exemplu pentru el. Daca strigi, lovesti sau te enervezi prea repede, va fi dificil sa-i ceri sa se comporte bine mai tarziu. Daca doresti ca el sa se comporte frumos, ar trebui sa fii cel mai bun exemplu de urmat.

Invata-l despre sanatate si starea de spirit

Copilul trebuie sa invete de la o varsta frageda ca sanatatea si starea de spirit merg mana in mana, pentru a se ingriji si pentru a evita, cu orice pret, o viata sedentara. O viata fara miscare nu va duce decat la probleme fizice si emotionale. Chiar si 30 de minute de mers pe jos in fiecare zi sunt suficiente pentru a ne face sa ne simtim bine.

Observa ce il intereseaza

Copiii stiu ca au responsabilitatea de a invata la scoala, dar viata inseamna mult mai mult decat atat. Din acest motiv, este important sa il ajuti sa-si descopere aptitudinile, ceea ce il motiveaza mai presus de orice altceva. 

Pentru asta nu trebuie sa-i umpli agenda cu o multime de activitati doar pentru a afla ce-i trezeste interesul, ci doar sa observi ce ii place si ce ii capteaza atentia. Exista multe domenii in care isi poate dezvolta abilitatile si potentialul. O activitate pe placul sau il va ajuta la construirea disciplinei, atat de necesara pentru a reusi in viata.

Importanta de a-i ajuta pe ceilalti

Trebuie ca un copil sa invete cat este de important sa-i ajute pe ceilalti, sa fie proactiv si sa fie bun cu oricine, chiar daca nu i se raspunde in acelasi mod. Este bine ca cel mic sa invete sa fie independent, dar, de asemenea, tolerant si sa stie sa respecte parerile celor din jur.

Te rog, iarta si multumesc!

Exista cateva cuvinte care nu ar trebui sa lipseasca din vocabularul unui copil, iar acestea sunt: ​​te rog, scuza-ma si multumesc. El trebuie sa invete sa-i recunoasca pe ceilalti ca egali, sa-si recunoasca greselile si sa invete din ele, mai ales prin empatie. Si trebuie sa aprecieze si lucrurile marunte pe care i le ofera viata, pentru ca asa se va simti mult mai bine cu el, dar si cu oamenii din jurul lui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educare copil

Articole recomandate

Citeste si despre