De ce sa faci un curs online de engleza

/ / Modificat: 2020-04-24
De ce sa faci un curs online de engleza

Suntem in era comunicatiilor pe internet de ceva vreme. Primul modem a fost creat de compania Bell in anul 1958. in anul 1969 au fost conectate primele calculatoare iar in 1971 a fost trimis primul email.

Conceptul de World Wide Web (www) a fost anuntat public in anul 1991, iar din anul 2000  internetul a explodat, numarand peste 300 milioane de calculatoare conectate.

Desi a ponit foarte lent (privind in urma cu mintea de acum), internetul a patruns foarte repede in modul nostru de viata, producand schimbari pe toate planurile: a modificat foarte mult piata muncii, cultura, educatia, mediul in care traim si nu in ultimul rand comportamentul nostru, al oamenilor din lumea intreaga.

Chiar si in conditii normale de viata, internetul ne defineste o mare parte din viata de zi cu zi, producand avantaje si dezavantaje. Desigur, putem gasi multe dezavantaje ale folosirii internetului – pe primul loc situandu-se, probabil,  dependenta de internet. 

Dar sunt si foarte multe avantaje. Probabil cel mai mare avantaj al utilizarii internetului este faptul ca ne tine conectati, pe noi, intre noi, cu lumea intreaga. Daca acum dureaza 1 secunda sa te conectezi cu un prieten drag de peste mari si tari, acum cateva decenii, acest lucru dura poate zile, saptamani si chiar luni prin intermediul mijloacelor de comunicatii de atunci.

Un alt avantaj al comunicarii pe internet este faptul ca esti in timp util la curent cu tot ce se intampla peste tot in lume si astfel nu pierzi nicio oportunitate de a te informa, de a te dezvolta, de a porni o afacere, de a-ti satisface multe dintre dorinte si necesitati.

Toate aceste nevoi umane – de a ne conecta cu cei dragi, de a ne dezvolta, de a fi activi – se amplifica si mai mult pe o perioada de criza. Mai ales o criza care ne forteaza sa ne izolam la domiciliu. Aceasta situatie este un factor de mediu care produce alte schimbari in modul nostru de a trai zi de zi. Iar una dintre schimbari consta in faptul de a ne adapta activitatea la mediul online, astfel incat sa ne continuam viata, in parametri cat mai normali. 

curs engleza

Iar pentru a ne continua procesul de dezvoltare, cel mai bun lucru pe care putem sa il facem este sa apelam la cursuri online. Daca pentru adulti, se observa o explozie de cursuri din toate domeniile, pentru copii, oferta este un pic mai limitata (deocamdata) si ele se rezuma in principal la lectiile din programa scolara.

Pentru continuarea lectiilor de la scoala a fost gasita rapid modalitatea de a trece pe platforme online – pentru ca motivatia este puternica - copii nu pot sta in casa fara a continua procesul de invatare, riscand sa piarda anul scolar.

Dar pentru alte cursuri – cum ar fi cele de limbi straine – motivatia poate nu mai este la fel de puternica, pentru ca de ele nu depind dezvoltarea copiilor. Dar poate nu e chiar asa.

Iata cateva din marile avantaje ale cursurilor online:

Ele sunt disponibile oriunde te gasesti

Singura conditie este sa ai conexiune la internet. si un device. 😊 si de cele mai multe ori, nu ai nevoie nici de laptop. Ele sunt adaptate astfel incat sa fie accesate de pe orice telefon mobil.

Castigi timp

Spre exemplu, daca ai un copil care face cursuri de engleza la clasa, cel mai greu lucru este pentru tine sa iti faci timp sa-ti duci, sa stai acolo si sa-ti aduci inapoi copilul de la ora de engleza. Pentru ca stim cu totii cat de scurt si cat de pretios este timpul in ziua de azi.

Iar un curs online de engleza te ajuta sa salvezi tot acest timp, pe care il poti realoca pentru a face lucruri pe care ti le doreai de mult sa le faci, dar nu ai avut timp.

Interactivitatea

Conversatiile si cursurile in limba engleza intre cursanti si profesorii poarta in direct, in fata unui calculator (sau telefon 😊). 

Orele de engleza continua sa aiba o abordare pozitiva, sa fie distractive si atragatoare pentru copiii de orice varsta. 

Se formeaza grupe mici ceea ce permite profesorilor sa acorde atentie fiecarui student si sa vorbeasca cu toti copiii la fiecare curs online.

Evaluarea in timp real

Faptul de a intra in direct pentru a face ora de engleza, permite profesorului sa faca pe loc evaluarea cunostintelor cursantului iar tu ca parinte poti sa asisti si sa te mandresti cat de bine vorbeste engleza copilul tau. 

Creativitatea 

Indiferent de materie, invatarea creativa reprezinta un tip superior de invatare. Un copil creativ va deveni intotdeauna un adult original care nu va putea fi influentat usor de mediul in care traieste.

La Scoala Stewart English, orele sunt 100% in engleza, incurajand invatarea intr-un mod natural. in timpul cursului, profesorii nativi se concentreaza pe abilitatile de ascultare si vorbire folosind materiale vizuale ce sprijina procesul de invatare.

Crearea unei discipline pentru copilul tau

Poate ca in aceasta perioada de izolare la domiciliu, noi toti avem tendinta sa nu mai respectam un program de activitati zilnice, asa cum era el format pe vremea cand mergeam la serviciu zi de zi. Dar asta este o tendinta complet neproductiva deoarece ne arunca intr-o stare de inertie din care sa dispara treptat motivatia de a face lucruri.

Iar copii vor urma programul tau zilnic. Care poate sa nu fie organizat pe diverse categorii de activitati. Inscriindu-ti copilul la un curs de engleza care sa se desfasoare cu regularitate de 2 ori pe saptamana, ii creezi o rutina placuta si constructiva pentru dezvoltarea lui armonioasa. si poate preiei si tu aceasta disciplina de a face cu regularitate ceva ce iti place, de 2 ori pe saptamana 😊.

Si sa fim seriosi, disciplina nu a omorat niciodata pe nimeni. Din contra, a propulsat o persoana dincolo de mediocritate

Avantajele invatarii unei limbi straine 

Ooo....aici chiar ca sunt facute multe studii si s-au scris multe articole despre cat de benefic este pentru un om sa invete o limba straina. Putem enumera si aici cateva dintre cele mai importante: creste capacitatea creierului, dezvolta increderea in sine,  imbunatatirea abilitatilor de a lua decizii, cresc sansele la angajare atunci cand va fi momentul angajarii etc.

Si de aceea, indiferent de contextul social si de mediu, procesul de invatare a unei limbi straine nu trebuie intrerupt. Cu atat mai mult cu cat  exista tendinta de a ne expune la diverse activitati neproductive, cu efecte nefavorabile pe termen lung. 

Puterea obiceiului de a invata mereu ceva nou (spre exemplu cuvinte noi in engleza) este colosala. Cu efecte benefice pentru toata viata.

Daca esti interesat (a) sa-ti inscrii copilul la un curs de limba engleza, intra aici si alege ce curs se potriveste, in functie de intervalul de varsta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre