Daca iti ignori copilul sau il ridiculizezi este la fel ca atunci cand il bati

/ / Modificat: 2019-09-05
Daca iti ignori copilul sau il ridiculizezi este la fel ca atunci cand il bati

Abuzul psihic si emotional (ceea ce inseamna intimidare, respingere si umilire) dauneaza copiilor, la fel de tare ca violenta fizica si neglijarea.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea McGill din Montreal (Canada), unul din trei copii din lume a suferit macar o experienta de abuz emotional.

 

Folosind imagini de scanare a creierului, David Vachon, profesor la Departamentul de Psihologie al acestei universitati si autorul principal al studiului, a descoperit ca atat violenta psihica cat si cea fizica activeaza aceleasi zone ale creierului.

"Desi majoritatea oamenilor presupun ca abuzul fizic este mai distructiv si daunator decat alte forme de abuz, consecintele pentru victime sunt similare in ambele cazuri. Printre ele exista o mare varietate de probleme, de la anxietate la depresie, prin tendinta de a omite regulile sau de a deveni agresiv," potrivit lui Vachon.

Abuzul are efecte asupra tuturor copiilor

Aceasta constatare poate deschide calea catre cautarea unor solutii mai eficiente de a recunoaste si trata diferite forme de abuz si maltratare asupra copiilor. Pentru cercetarea lor, Vachon si echipa sa au folosit date dintr-un studiu realizat in urma cu peste 20 de ani de Dante Cicchetti (Universitatea din Minnesota) si Fred Rogosch (Universitatea din Rochester) la Mt. Hope Family Center, cu copii din familii defavorizate, jumatate dintre ei avand un istoric bine documentat de abuz.

Vachon a luat in calcul variabile precum diferentele rasiale si de sex, presupunand ca abuzul ar putea avea efecte diferite asupra baietilor si fetelor.Dar, a constatat ca nu era asa si ca abuzul asupra copiilor produce consecinte similare si universale oricarui micut.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre