Cum ar trebui sa ne aparam copiii de alti copii?

/ / Modificat: 2018-12-19
Cum ar trebui sa ne aparam copiii de alti copii?

De cand lumea si pamantul, copiii mici se cearta intre ei sau apare vreo agresiune, fie pentru ca vor sa se joace cu aceeasi jucarie, fie pentru ca, pur si simplu, au considerat comunicarea neclara si prost inteleasa.

Deci cum ar trebui sa se comporte parintii intr-o bataie intre copii?

Comportamentul agresiv poate fi vazut in mod regulat in scoli si gradinite. Din nefericire, atunci cand acest comportament negativ merge atat de departe, este din cauza ca ceva rau s-a petrecut in mediul copilului.

Intotdeauna trebuie intervenit intr-o bataie intre copii

Daca acest comportament agresiv nu este corectat din timp, copiii vor crede ca este o forma corecta de comunicare si vor continua sa actioneze in acest mod gresit. Este datoria parintilor de a corecta comportamentele negative, de indata ce apar, precum si a adultilor care sunt in preajma copiilor in momentul agresiunii.

Daca un adult (oricine ar fi el) s-ar uita in cealalta parte atunci cand un copil si-ar ataca un camarad, mesajul transmis copilului va fi unul foarte gresit: "nu conteaza daca ai lovit alt copil, este permis". Acest mesaj este o adevarata catastrofa, atat pentru dezvoltarea sociala a copilului agresor, cat si pentru victima, care are sentimentul de neputinta si abandon stiind ca un adult a vazut totul si nu l-a aparat.

In cazul in care un adult asista la o agresiune asupra unui copil, din partea altui copil, trebuie intotdeauna sa intervina in disputa pentru a atinge doua obiective majore.

1.Agresorul sa stie ca un astfel de comportament nu este adecvat si nici permis sau aprobat de cineva.

2.Copilul agresat sa se simta protejat si, de asemenea, sa invete ca asa ceva nu se face si sa evite sa reproduca aceasta greseala in viitor cu alti copii.

Iti poti imagina ca mergi pe strada cu un alt adult si ca atunci cand te astepti mai putin, cineva incepe sa-ti loveasca prietenul, si lumea din jur incepe sa rada de el? Cum ai reactiona? Ai permite asta? Suntem siguri ca nu si din acest motiv, nici un copil nu ar trebui sa fie lasat sa fie atacat de altul.

Noi, ca adulti, trebuie sa fim un model de urmat pentru copiii nostri. Iar in astfel de situatii noi trebuie sa fim ghidul lor, cei care ar trebui sa le aratam importanta unei atitudini corecte, dar si importanta respectului si a tolerantei fata de cei din jurul nostru.

Din acest motiv trebuie sa intervii mereu si sa nu permiti niciodata acest tip de comportament. Ar trebui sa cauti solutia cu empatie si respect pentru ambele parti si sa stii cum sa rezolvi conflictul in cel mai bun mod posibil, pentru ca atunci cand un copil loveste pe un altul, nu este o joaca de copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Violenta Violenta copii Copii violenti Agresiune copii

Articole recomandate

Citeste si despre