Copilul tau face crize de isterie in public? Cum reactionezi

/ / Modificat: 2018-11-27
Copilul tau face crize de isterie in public? Cum reactionezi

Copilul invata foarte repede ca parintii sunt rusinati de momentele in care ei fac scandal si le acorda imediat ceea ce isi doresc. Cum ar trebuie sa reactionezi cand copilul tau devine isteric in public?

Te-ai confruntat vreodata cu o astfel de situatie? Copilul tau este unul dintre cei care au iesiri nervoase si nu stii ce sa faci? Copiii invata foarte repede ca atunci cand sunt cu parintii lor in afara casei, daca incep sa planga, sa tipe sau au o criza de nervi, vor primi ceea ce vor. Prin urmare, este foarte important sa stii cum sa actionezi in momentele in care copilul este nervos.

  • Parintii trebuie sa aiba suficienta rabdare pentru a nu ceda capriciilor copilului, fara a-si face griji pentru ceea ce spun cei din jur, chiar daca copilul se arunca pe jos si striga, atragand atentia celor prezenti. Cedarea in fata santajului emotional nu da rezultate bune. Parintii trebuie sa fie in concordanta cu principiile lor educationale, chiar si in fata strainilor prezenti in momentele "critice".
  • Nu inseamna ca trebuie sa strigi la copil, ci sa-i impui reguli si limite, invatandu-l ca nu are puterea de a face ceea ce vrea. Aminteste-ti ca, unul dintre drepturile copilului este acela de a fi protejat: atunci cand mama sau tatal ii ofera toata puterea micutului, il priveaza de acest drept.
  • Coerenta este fundamentala: daca rezisti astazi si maine cedezi, nu duce la niciun rezultat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil incapatanat Comportament copii

Articole recomandate

Citeste si despre