Adevaruri esentiale despre cresterea copiilor

/ / Modificat: 2019-05-24
Adevaruri esentiale despre cresterea copiilor

Cresterea unui copilul nu este deloc usoara, iar parentingul perfect nu exista. Insa atunci cand unui copil i se acorda atentia potrivita, cand ii sunt ascultate si respectate opiniile, va deveni un adult echilibrat, un om care sa incerce sa faca pamantul un loc mai bun pentru toata lumea. Iata mai jos cateva adevaruri esentiale despre cresterea copiilor.

1. Un bebelus care se dezvolta in burta unei mame sanatoase, fericite si linistite primeste cel mai bun start in viata.

2. Cu cat sunt mai atente la experienta nasterii copiilor lor si la nevoile neimplinite din copilarie cu atat sunt mai capabile mamele sa raspunda la nevoile copiilor lor.

3. Ceea ce se intampla in primele stadii ale vietii – conceptie, in sarcina, la nastere si in primele zile si luni – pune bazele fundatiei vietii. O sarcina fericita, fara stres, o nastere naturala si o perioada neintrerupta de apropiere intre mama si copil va oferi beneficii amandurora.

3. Alaptarea naturala, contactul piele-piele, mangaierea, pupatul etc. sunt critice pentru creier, sistem nervos, dezvoltarea sistemului imunitar si a mentinerii sanatatii pe termen lung atat pentru bebelus, cat si pentru mama.

4. Toti bebelusii sunt dependenti de ceilalti pentru a-si implini nevoile fizice, emotionale, intelectuale si spirituale. Atunci cand nevoile lor sunt implinite mereu cu dragoste, atunci copiii sunt fericiti, sanatosi si coopereaza mult mai usor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre