4 moduri sa spui NU copilului tau, fara sa rostesti NU

/ / Modificat: 2019-07-15
4 moduri sa spui NU copilului tau, fara sa rostesti NU

Nu e parinte in ziua de azi sa nu se fi confruntat cu o criza de isterie a copilului in magazin, in parc sau in vizita, cand i s-a spus un NU hotarat.

Aceste situatii sunt din ce in ce mai frecvente fata de vremurile cand eram noi copii, pentru simplul motiv ca atunci parintii nostri isi petreceau mai mult timp cu noi decat stam noi cu copiii nostri.

Iar cei mici sunt suficient de smecheri pentru a profita de pe urma faptului ca suntem gata sa suplinim lipsa noastra de acasa cu dulciuri in plus sau mai multe ore petrecute in fata televizorului/calculatorului etc.

Cu toate acestea, noi stim ce e mai bine pentru ei si trebuie sa ne impunem punctul de vedere, chiar daca pare foarte greu de realizat. Si pentru a preintampina crizele de isterie este recomandat sa se zica NU, fara sa se rosteasca cuvantul cu pricina. Iata cateva sfaturi oferite de psihologii site-ului webMD.

1. Da, dar…

Aceasta metoda este foarte des intalnita in tehnicile de negociere. Daca cel mic cere o bomboana, in loc sa-i spui NU, ii spui mai bine „Da, dar dupa ce mananci. Acum este timpul pentru supa si mai tarziu pentru bomboana”. Daca esti la cumparaturi si cel mic vrea ceva ce nu era pe lista de cumparaturi, inlocuieste „NU se poate acum!” cu „Data viitoare cand mai venim la cumparaturi facem tot posibilul sa luam” etc.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nu copilului

Articole recomandate

Citeste si despre