Unde tu vezi un dezastru, copilul tau vede o noua OPORTUNITATE de a invata ceva

/ / Modificat: 2020-04-06
Unde tu vezi un dezastru, copilul tau vede o noua OPORTUNITATE de a invata ceva

De multe ori iti pui mainile in cap, crezand ca tot ce s-a intamplat in jurul tau este un dezastru. Dar nu-i nimic. Copilul tau invata!Da, poate ca atunci cand manca si umple toata masa de mancare nu este placut pentru nimeni, pentru ca trebuie sa cureti. Dar este necesar sa faca asta, deoarece profita de toate oportunitatile de invatare.

A avea copii este o experienta minunata, dar este insotita si de momente mai putin placute, pline de provocari care te fac sa inveti sa fii parinte.

Creierul copiilor

Creierul copiilor functioneaza diferit fata de al tau. Al lui este plin de magie, de iubire, de posibilitati, in timp ce al tau este plin de limitari. Acolo unde tu vezi un dezastru, copilul tau vede o mare oportunitate de invatare. Tot ceea ce face ti se pare gresit, dar nu face nimic pentru a te deranja, ci doar pentru ca invata.

Un copil mic isi doreste mai multa independenta si mai putin ajutor in momentul in care va incepe sa vorbeasca. Va dori sa faca lucrurile pe cont propriu si asta inseamna ca nu vor fi intotdeauna bine facute. Da conteaza ca le face, ca invata si chiar daca acum greseste invata, de fapt, cum sa faca lucrurile mai bine in viitor.

Prima data

Primele rezultate nu sunt, de obicei, bune, dar acest lucru nu se intampla numai la copii, ci si la adulti. Iti amintesti cand ai condus pentru prima data o masina? Prima data cand ai mers cu bicicleta? Prima data cand ai gatit? Prima data este intotdeauna un dezastru, dar este nevoie de practica pentru rezultate bune, iar rabdarea este esentiala.

Din acest motiv, trebuie sa ai rabdare cu copiii mici, sa-ti schimbi gandirea si sa iti dai seama ca ceea ce tu ai considerat un dezastru la inceput a fost o oportunitate de invatare care nu trebuie irosita. Ceea ce se murdareste va fi curatat, dar practica este esentiala pentru a imbunatati orice abilitate, la orice varsta.

Este important ca cei mici sa aiba initiativa si sa le dai voie sa o aiba. Acest lucru ii va ajuta sa se dezvolte increderea si stima de sine. Copiii trebuie sa simta ca ai incredere in ei, ca le permiti sa faca lucruri, deoarece cu practica si ghidati de tine vor putea face totul mai bine in viitor.

Viata cu copiii este un haos minunat

Viata cu copiii este un haos, dar unul minunat pe care nu l-ai schimba pentru nimic in lume. Nu conteaza daca se murdaresc sau se supara.

Opriste-te pentru o clipa si bucura-te de viata. Incepi sa vezi lucrurile prin ochii copilului tau si vei intelege si te vei bucura de multe. Nu uita ca acolo unde tu vezi dezastre, copiii vad oportunitati de invatare. In loc sa te enervezi sau sa-ti pui mainile in cap, ajuta-i cu rabdare si dragoste. Daca micutii au nevoie de ceva este empatia ta. Trebuie sa vada ca ii intelegi si ca esti mereu alaturi de ei, indiferent de ce se intampla.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Invatare

Articole recomandate

Citeste si despre