Un copil care primeste dragoste adevarata va sti sa iubeasca atunci cand va fi adult

/ / Modificat: 2019-12-06
Un copil care primeste dragoste adevarata va sti sa iubeasca atunci cand va fi adult

Multi adulti nu stiu sa-si iubeasca cu adevarat aproapele. In multe dintre cazuri, acest lucru se intampla pentru ca in copilaria lor nu au primit corect iubirea. Pentru ca nu au fost iubiti sau cand iubirea pe care au primit-o nu a fost reala, ci una toxica.

Copiii invata de cand vin pe lume de la cei din jurul lor si mai ales de la parinti. Dar nu invata numai ceea ce vad, ci si ceea ce nu vad. Emotiile si sentimentele sunt invatate si raspandite. Emotiile raman conectate in mintea si corpul celor mici si acest lucru ii ajuta la dezvoltarea abilitatii de a iubi.

Lumea emotionala a copiilor

Copiii evolueaza fizic, cognitiv si, de asemenea, emotional. Inteligenta emotionala depinde de schimburile emotionale pe care le primesc de la fiintele cele mai apropiate si acest lucru ii va invata sa vada propria lor lume emotionala si pe cea a celorlalti.

Iubirea este cea mai buna hrana pentru sufletul unei persoane, dar mai ales pentru inimile celor mici. Dragostea neconditionata le creste stima de sine, ii ajuta sa-si consolideze identitatea si sa devina o persoana sigura de sine. Dragostea pentru copii va pune capat temerilor si ii va ajuta sa se dezvolte intr-un mod echilibrat, sa devina adulti care vor sti sa se iubeasca datorita faptului ca au fost iubiti si, prin urmare, vor sti, de asemenea, sa-i iubeasca pe ceilalti din respect si empatie. Asa cum erau iubiti in copilarie.

Pentru ca lumea sa fie plina de iubire si nu de atat de multa invidie, gelozie sau razboi, ar trebui ca micutii sa fie iubiti asa cum merita: neconditionat si cu tot respectul din lume.

Ofera-i toata dragostea ta si el va sti sa iubeasca

Pentru a-i determina pe copii sa invete sa iubeasca, trebuie sa lucrezi direct la sanatatea lor emotionala, de aceea este important sa tii cont de faptul ca creierul se dezvolta si atunci cand primeste iubire. Educatia este eseniala pentru ca cei mici sa invete o baza buna a inteligentei emotionale, prin educatia pozitiva.

Exprimarea emotiilor in orice circumstanta si infruntarea situatiilor care pot provoca o tulburare sunt esentiale pentru oricine si, mai ales, pentru copii. Ei au nevoie de aripi pentru a zbura, iar adultul nu trebuie sa le taie niciodata. Un adult care manifesta empatie, respect si incredere in copii le va permite acestora sa zboare si sa evolueze cu mare incredere in ei si cu respect de sine, ceea ce le va permite sa se dezvolte intr-un mod echilibrat. Daca vrei ca micutul tau sa devina un adult care sa stie sa iubeasca intr-un mod sanatos incepe prin a-l iubi neconditionat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adulti

Articole recomandate

Citeste si despre