UIMITOR! Ce se intampla in creierul copilului cand il imbratisezi

/ / Modificat: 2019-02-04
UIMITOR! Ce se intampla in creierul copilului cand il imbratisezi

Cercetatorii spun ca imbratisarea este una dintre cele mai puternice forme de comunicare umana. Daca esti genul de parinte care nu-si poate lua mainile de pe copilul lui, citeste in continuare.

De asemenea, daca faci parte din categoria celor care cred ca il rasfeti si ti se va sui in cap daca il tii in brate prea mult, ia aminte.

Potrivit unui studiu dat recent publicitarii, imbratisare contribuie la dezvoltarea fizica si psihica a copilului. Cu cat il tii mai mult in brate, cu atat creierul lui se dezvolta mai mult, iar copiii devin mai destepti.

Studiul a fost realizat la Spitalul de copii din Ohio, unde s-au analizat datele a 125 de bebelusi nascuti prematur si la termen. S-a urmarit cum influenteaza atingerea fizica dezvoltarea creierului, perceptia, cognitia si dezvoltarea abilitatilor sociale.

S-a constatat astfel ca actiuni precum alaptatul, contactul piele-piele, imbratiasarile si alte manifestari ale afectiunii au contribuit la crearea unor raspunsuri intense in creier, ceea ce a dus la dezvoltarea mai rapida si mai sanatoasa a acestuia.

Cu alte cuvinte, cand iti imbratisezi copilul, nu doar ca ii transmiti toata dragostea ta, ci contribui la dezvoltrea inteligentei sale.

Dr. Nathalie Maitre, conducatorul echipei de cercetatori, a explicat ca simplul contact fizic, cum ar fi legatul in brate are o importanta deosebita asupra dezvoltarii creierului. “Copiii prematuri care s-au bucurat de contact piele-piele si afectiune din partea parintilor s-au dezvoltat la fel de bine ca cei care erau inca in uterul mamei”, a adaugat aceasta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imbratisare Imbratisare beneficii Importanta imbratisare

Articole recomandate

Citeste si despre