Parinti si copii: 8 lucruri esentiale pentru a fi un parinte bun

/ / Modificat: 2018-11-09
Parinti si copii: 8 lucruri esentiale pentru a fi un parinte bun

Relatia dintre parinti si copii aduce cele mai multe satisfactii unui om. Nici o experienta trecuta sau viitoare nu se compara cu aceea de a avea un copil, de a te implica in cresterea si dezvoltarea lui, de a-i da cele mai bune sfaturi si de a-l calauzi in viata.

Intotdeauna oamenii se vor intreba cum sa procedeze pentru a reusi sa fie un parinte bun pentru copilul sau. Nu exista “reteta perfecta”, ce functioneaza la o familie, poate sa nu dea roade in alta, insa sunt oricand binevenite idei care sa aduca un plus relatiei dintre parinti si copii. Iata 8 lucruri esentiale pentru a fi un parinte bun.

Parinti si copii #1: Dragoste si afectiune

Daca dragoste nu e, nimic nu e, se zice din batrani. La fel de valabila este si in relatia dintre parinti si copii. Indiferent de cate traznai sau lucruri catalogate drept “rele” fac copiii, ei nu trebuie sa uite niciodata ca sunt iubiti de catre parinti. Un “Te iubesc” si o imbratisare calda fac mai mult decat o suta de predici.

Parinti si copii #2: Intelegere

Sa-ti asculti si sa-ti intelegi copiii este un al element-cheie in relatia dintre parinti si copii. Ori de cate ori au ceva de spus, fii acolo pentru ei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinte Calitati parinte bun Principii parinte bun Parinti Parenting

Articole recomandate

Citeste si despre