Lectia despre speranta pe care orice copil ar trebui sa o primeasca

/ / Modificat: 2020-03-10
Lectia despre speranta pe care orice copil ar trebui sa o primeasca

"The Simpsons" este un serial de animatie care poate fi considerat de unii nepotrivit pentru copii. Recent, a fost lansat, insa, un episod care poate fi o lectie pentru cei mici, dar si pentru cei mari.

Uneori, in viata e nevoie de foarte putin pentru a deveni un erou pentru cineva. Trebuie doar sa gasesti in tine resursele necesare pentru a fi bun intr-o lume rea. De multe ori copiii invata inca de la gradinita sa se lase guvernati de "legea junglei". Tot de acolo ei ajung sa fie impartiti in functie de stereotipuri si invata ca e usor sa pui etichete precum "urat", "prost", "rau". Nimeni nu se gandeste ca tocmai etichetele ajung sa ii limiteze pe cei mici si sa le fure oportunitatile.

Invata-ti copilul sa fie curajos dincolo de limite si etichete, mai ales atunci cand merge la gradinita.

Invata-ti copilul sa vada binele si frumosul inaintea raului si a uratului.

Primul episod din "The Simpsons" cu Maggie in rol principal poate fi o lectie despre speranta buna pentru oricine atunci cand are de a face cu rautatea celor din jur. Nu trebuie doar sa te feresti tu de ea, ci si sa iei atitudine atunci cand altii nu stiu sau nu pot sa o faca.

Cand totul in jur pare gri si trist si zilele par nesfarsite, cauta cu atentie miracolul care va da culoare vietii, exact asa cum a facut-o Maggie.

Desi episodul nu are dialog, mesajul lui este unul foarte clar: Nu lasa pe nimeni sa iti "fure" ocazia de a face o fapta buna sau sa te convinga ca nu are rost; vei rata sansa de a vedea lucrurile frumoase si minunate din jurul tau. Poti oricand sa transformi o zi urata in una frumoasa si poti oricand sa devii eroul cuiva, chiar daca totul in jur pare sa-ti fie impotriva.

Articole recomandate

Citeste si despre