Importanta imbratisarilor in familie

/ / Modificat: 2018-11-27
Importanta imbratisarilor in familie

Te-ai intrebat vreodata ce se afla in spatele imbratisarilor si care ar putea fi importanta lor? Imbratisarile reprezinta una dintre cele mai importante expresii ale afectiunii in viata noastra. Nu numai pentru ca arata dragoste, ci si pentru ca ne apropie unii de altii.

Opreste-te pentru o clipa si gandeste-te: de cat timp nu ti-ai imbratisat partenerul, copiii sau parintii? Nu-i asa ca a cam trecut ceva vreme?

Rolul imbratisarilor

  • apropie oamenii;
  • demonstreaza sprijin si solidaritate;
  • ofera un sentiment de protectie;
  • prezinta afectiune, apreciere, respect;
  • ofera confort - indiferent daca persoana este trista sau nu;
  • au puterea de a vindeca rani emotionale.

Toate aceste motive arata ca imbratisarile sunt mai necesare decat s-ar putea crede. Mai presus de toate in familie.

Trebuie sa intelegem ca, oricat de simple ar fi gesturile, e necesar sa le acordam atentie, sa le promovam. Chiar trebuie sa asteptam intotdeauna momentul ideal pentru o imbratisare? De ce sa nu cream singuri acele momente ideale si, in felul acesta, sa ne facem viata mai frumoasa? In acest context, expresia "nu lasa pe maine ce poti face azi" se aplica perfect.

Cand intr-o casa exista libertate de exprimare, legaturile sunt mai sanatoase si relatiile se dezvolta intr-un mod mult mai pozitiv.

Ce se intampla cand imbratisarile devin zilnice

E dimineata. Toata lumea se grabeste sa ajunga la timp la serviciu, la scoala sau acolo unde are treaba. In vreme ce unul alearga prin casa dintr-o parte in alta, celalalt alege sa ia micul dejun in picioare, in timp ce mai face cine stie ce altceva.

Cand vine seara, din cauza oboselii, fiecare se retrage in lumea lui si niciunul nu se apropie mai mult decat este necesar de celalalt. Ba chiar exista "riscul" sa isi spuna "noapte buna" prin intermediul retelelor sociale.

Cu o astfel de rutina, zi dupa zi, inseamna ca, in cel mai fericit caz sarutarile si fraze de genul "O zi buna" si "Te iubesc" sunt transmise de la distanta. Ba chiar se trece la un soi de tacere, iar distanta se transforma intr-o forma de "respect".

Dar exista o diferenta esentiala. Faptul ca respecti o persoana nu inseamna ca nu trebuie sa ii arati afectiunea. Daca copiii se obisnuiesc cu acest tip de tratament, pe viitor nu vor putea sa-si manifeste afectiunea sau nici macar nu vor mai incerca sa o faca.

In cazul in care asa stau lucrurile in familia ta afla ca trebuie sa depui ceva efort si sa investesti niste timp pentru a schimba lucrurile.

Daca acest lucru se intampla in familia dvs., trebuie sa investiti ceva timp pentru a incerca sa obtineti o schimbare.

Chimia imbratisarilor

Simplul act de imbratisare a unei persoane stimuleaza producerea unei serii de hormoni care ofera bunastare organismului:

- oxitocina;

- serotonina;

- dopamina;

Si, ca si cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, simpla imbratisare creste productia de celule albe in corp, intarind sistemul imunitar. Tine minte ca ii poti face ziua mai frumoasa unei persoane doar cu o imbratisare.

Asadar, nu rata ocazia sa ii imbratisezi pe oamenii pe care ii iubesti ori de cate ori ai ocazia sau crezi ca e necesar. Si bucura-te de imbratisari. Nu le permiteti sa devina o actiune mecanica.

Oricand izbucneste in casa o discutie, o cearta, de indata ce spiritele s-au linistit, incercati sa vorbiti despre ea si sa va imbratisati. Acest lucru va ajuta la restabilirea armoniei.

Cand vezi ca ceva este in neregula cu copiii tai, intreaba-i ce se intampla. E posibil sa nu vorbeasca despre problemele lor, dar cu siguranta nu vor refuza confortul unei imbratisari. Si serbati orice succes, oricat de mic ar fi, cu o imbratisare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imbratisare Imbratisare beneficii Importanta imbratisare

Articole recomandate

Citeste si despre