Imaginile virale a doi tati, unul natural si unul adoptiv, redefinesc conceptul de parenting in comun

/ / Modificat: 2019-01-31
Imaginile virale a doi tati, unul natural si unul adoptiv, redefinesc conceptul de parenting in comun

Atunci cand ne gandim la divort si la parinti vitregi, rareori ne gandim la lucruri frumoase.

Unii dintre noi au intiparite in minte imagini din copilarie, dintr-o vreme cand custodia comuna reprezenta un aranjament de cele mai multe ori tensionat si plin de confuzie pentru copii, in timp ce pentru altii, care nu au trecut personal printr-un divort al parintilor, mintea ne duce catre cunoscute lupte de custodie, imortalizate pe marele ecran.

De curand insa, o imagine devenita virala pe retelele de socializare surprinde frumusetea (si masculinitatea) parentingului in comun.

Fotograf si mamica, Sarah Mengon, a capturat o serie de fotografii ale caror subiect le sunt fiica sa Willow si cei doi tati ai sai, David Lewis si Dylan Lenox. Imbracata in cea mai buna rochie de printesa, Willow, in varsta de 5 ani este incadrata de doi barbati care au lasat la o parte preconceptiile de moda veche despre cum sa fii barbat, pentru a fi niste parinti grozavi.

Unii i-ar identifica pe cei doi barbati ca fiind tatal biologic si tatal adoptiv al fetitei, insa cei doi spun ca le displac etichete de genul parintelui vitreg si cel al parintelui natural, declarand ca ei sunt pur si simplu parintii lui Willow.

David Lewis sustine ca prima data cand l-a intalnit pe barbatul care a devenit celalalt tata al fiicei sale, nu i-a fost usor. "Am dat noroc, am vorbit cateva minute si am plecat", isi aminteste David.

La acel moment, Willow avea 18 luni, iar David si Sarah trecusera deja prin multe; la doar cateva zile dupa nasterea micutei, David, cadru al Armatei, era in Afghanistan. Cand s-a intors din misiune, a divortat de Sarah, amiabil, deoarece si-a dat seama ca ea merita mai mult decat ar fi putut el sa ii ofere la acel moment. Chiar si asa, a fost dureros pentru amandoi, marturiseste Sarah, insa "trebuie sa fii puternic si sa pui intotdeauna copilul pe primul loc".

Atunci cand Sarah a inceput sa se intalneasca cu Dylan, cu care acum este logodita, David recunoaste ca a fost devastat, insa impreuna au hotarat sa coopereze in loc sa concureze unul cu celalalt; sa se vada nu ca inamici, ci ca aliati care lupta pentru fericirea micutei Willow. Si tocmai aceasta alegere a fost cea care i-a facut pe cei doi barbati sa devina prieteni si ulterior, o familie.

coparenting

Desi majoritatea comentariilor de pe internet sustin ca fotografiile sunt o imagine a succesului de a fi parinte in comun, exista si voci care au atacat masculinitatea lui David si Dylan; unii au spus ca David este slab pentru ca permite unui alt barbat sa ii ia locul in viata fostei sale sotii si a fiicei sale, sau ca Dylan este slab pentru ca ii permite fostului sot al actualei sale logodnice sa stea in aceeasi casa cu ei atunci cand isi viziteaza fiica. Altii au facut remarci homofobe.

David si Dylan inteleg de unde vin astfel de comentarii pentru ca inteleg ce asteapta societatea de la barbatii traditional masculini, dar sustin ca nu exista competitie intre ei si ca datoria lor este sa aiba grija de fetita, sa o iubeasca, sa o protejeze si sa o invete despre lumea in care traim.

Dylan are un fiu dintr-o relatie anterioara si o fiica in varsta de 2 ani impreuna cu Sarah si marturiseste ca desi intreaga situatie a fost plina de provocari, cu totii au incercat sa le faca fata cat mai bine, cu gratie, cu demnitate si cu respect, din dragoste pentru copiii lor.

Aceasta relatie dintre tatal natural si cel adoptiv al micutei Willow nu s-a format peste noapte, dar s-a format pentru ca doi tipi duri au hotarat sa ia decizii dificile in fiecare zi. Chiar daca nu sunt o familie traditionala, sunt familia lui Willow si redefinesc ideologia masculinitatii traditionale pentru generatia fiicei lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting Parenting acum Parenting democratic Parenting modern

Articole recomandate

Citeste si despre