Cum sa cresti copilului increderea in propriile puteri

/ / Modificat: 2019-02-15
Cum sa cresti copilului increderea in propriile puteri

Cand un copil este adus pe lume, parintii isi fac planuri despre cum va ajunge micutul sa creasca si sa se dezvolte ca persoana. Este de prisos sa mentionam ca fiecare parinte isi doreste sa aiba un copil minunat, cu rezultate extraordinare.

Pentru ca cel mic sa ajunga o astfel de persoana, este necesar, printre altele, un nivel ridicat de incredere in sine. In continuare iti vom prezenta cateva metode prin care sa iti ajuti copilasul sa isi dezvolte increderea in sine.

1. Fii alaturi de el!

Inca de la inceput, este necesar sa fii alaturi de copil. Bebelusii necesita multa grija si atentie, iar specialistii sustin ca e foarte bine sa o si primeasca. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci in aceasta perioada este sa raspunzi nevoilor micutului: sa il hranesti cand ii este foame, sa il schimbi atunci cand este nevoie, sa il iei in brate atunci cand plange.

Explicatia este una foarte simpla, sustine Polly Greenberg – specialista in dezvoltare si autoare a cartii Dezvoltarea Caracterului: incurajarea stimei de sine si a auto-disciplinei la bebelusi, copii sub si in varsta de 2 ani, si anume cu cat raspunzi mai mult nevoilor sale, cu atat ii arati ca il iubesti mai mult si ca este important pentru tine.

Studiile demonstreaza ca lipsa unei consistente in satisfacerea nevoilor bebelusului duce la anxietate si nesiguranta deoarece se simte neinteles, lucru care este total opus unei increderi in sine dezvoltate, mentioneaza Suzanne Dixon, profesor la scoala de Medicina din San Diego, Universitatea California.

Chiar daca nu vei vedea prea curand efectele actiunilor tale, in timp vei observa rezultatele deoarece i-ai cladit o fundatie solida de dragoste si atentie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incredere Incredere in sine copii Copil cu incredere

Articole recomandate

Citeste si despre