Copilul care nu se simte iubit: copil cu inima franta. "Dragostea, la fel de necesara ca si aerul"

/ / Modificat: 2019-06-13
Copilul care nu se simte iubit: copil cu inima franta.

Dragostea este vitala, in special pentru copil. De cand se naste, trebuie sa se simta iubit. Dragostea pentru copii - mici, mai mari, adolescenti ... este la fel de necesara ca si aerul pe care il respira.

In general, toti parintii isi iubesc copiii, dar, din pacate, realitatea ne arata ca exista si multi copii care cresc fara sa stie ce este dragostea mamei sau a tatalui.

Acest lucru se intampla din mai multe motive, de la o familie disfunctionala pana la pierderea parintilor, la o varsta frageda. Cand stii ca un copil nu este iubit, vezi imediat si in ochii lui acea lipsa de afectiune, in gesturile sale si in felul sau de a actiona.

Durerea celor care nu sunt iubiti

Un copil care creste cu aceasta dezamagire va avea reactii care ii vor arata disconfortul emotional - nu stie sa se exprime in cuvinte, nu stie de ce se intampla, se simte prost, trist, suparat ... El nu intelege ce se intampla cu el, mai ales daca este mic, pentru ca toti copiii au nevoie de dragoste in viata lor, chiar si atunci cand nu inteleg ce este. Daca un copil nu se simte iubit, lumea va fi un loc ostil si, prin urmare, sufletul sau va fi "modelat" in acest fel.

Cel mai dureros pentru un copil este sa aiba mama si tata, dar acestia sa il neglijeze sau sa uite de existenta lui. Si justifica acest abuz fizic sau emotional spunand ca este pentru binele celui mic. Acest lucru il va face sa creasca intr-o confuzie totala si ii creeza bariere emotionale care il vor impiedica sa simta dragostea, chiar daca o va primi mai tarziu, in viata adulta.

Un copil care nu este iubit o va asculta pe mama lui spunandu-i ca este insuportabil, ca nu se poate descurca, ca nu poate rezista ... Desi, este adevarat ca multe mame pot spune aceste lucrui intr-un moment de furie, dar isi iubesc copilul. Aici, insa, este vorba despre mame sau tati care isi trateaza micutul cu neglijenta, in fiecare zi.

Un parinte frustrat isi va face copilul sa se simta la fel. Cel mic creste, crezand ca nu pot face nimic pentru parintii lui, ca sa-l iubeasca si sa-i arate afectiune. El crede ca este principalul vinovat pentru comportamentul lor.

Consecintele lipsei iubirii

Psihopedagogul Maria Jose Roldan spune ca lipsa dragostei ii distruge inima copilului. El nu intelege de ce nu este iubit, nu stie ce este si toate acestea se vor vedea in comportamentul sau si in dezvoltarea personalitatii sale, care poate fi, de asemenea, foarte afectata. Vrea doar sa nu mai simta angoasa si sa actioneze pentru a incerca sa umple acel vid de emotii toxice.

Iata care sunt consecintele lipsei de iubire:

  • Dependenta emotionala toxica in viata de adult;
  • Temeri si fobii in copilarie si in viata adulta;
  • Comportament impulsiv;
  • Instabilitate emotionala;
  • Posibile tulburari de personalitate;
  • Capacitate de concentrare scazuta;
  • Anxietate;
  • Putine abilitati sociale;
  • Izolare;
  • Lipsa de incredere in cei din jur;
  • Neliniste;
  • Confuzie;

Un copil care nu este iubit se va simti trist si suparat, fara sa stie prea bine de ce, pentru ca el nu a cunoscut dragostea, atat de necesara in viata celor mici, la fel cum este apa pentru a putea trai.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil neiubit

Articole recomandate

Citeste si despre