Cadoul de Craciun pe care orice mama ar trebui sa il dea copilului ei

/ / Modificat: 2019-11-28
Cadoul de Craciun pe care orice mama ar trebui sa il dea copilului ei

Orice mama spune ca face totul spre binele copiilor ei. Ii inscrie de mici la diferite cursuri spre binele lor. Sta cu gura pe ei sa invete bine spre binele lor. Le face toate poftele spre binele lor. De Craciun le cumpara cadouri tot spre binele lor. Console? Jocuri video? Masini teleghidate? Telefoane mobile de ultima generatie? Totul spre binele copiilor, nu? O mamica s-a gandit, insa, sa faca lucrurile diferit si sa le ofere copiilor sai cadouri care sa insemne ceva pentru ei tot timpul, 12 luni pe an, 365 de zile, si care sa le ramana in inima. A inlocuit, prin urmare, cadourile scumpe si ostentative cu cadouri speciale si nu credem ca gresim daca spunem ca orice mama ar trebui sa faca la fel pentru copiii ei.

Hayley Parker a decis sa spuna adio cadourilor scumpe de Craciun. In schimb, le ofera copiilor sai darul timpului. Daisy si Freddie au 8, respectiv 4 ani. In fiecare an, pe 25 decembrie dadeau fuga la pomul de Craciun si desfaceau numeroasele cadouri pe care le primisera. Pana anul trecut! Atunci Hayley a decis sa spuna "stop!".

Cei doi copii au primit cate o felicitare in care mama le explica faptul ca au primit darul timpului petrecut cu familia. Singura conditie pusa era ca in acest timp sa nu apara nicio interferenta care tine de serviciu, de telefonul mobil sau de orice tip de dispozitiv electronic.

"In timp ce ma gandeam ce sa le fac cadou copiilor de Craciun mi-a venit in minte imaginea lor desfacand darurile in fata pomului. Mi-am dat seama ca aveau deja foarte multe jucarii si ca daca voi continua asa inseamna ca le cumpar lucruri doar ca sa stiu ca le-am cumparat", a explicat Hayley, a carei poveste a devenit virala pe Internet.

Ideea de a le face cadou copiilor timp i-a venit lui Hayley dupa ce a vazut pe Instagram o postare care spunea "Umple-ti viata de aventuri, nu de lucruri. E important sa ai ce povesti, nu ce arata". A fost declicul de care Hayley a avut nevoie pentru a realiza ca binele copiilor ei era sa aiba amintiri de neuitat, asa ca a inventat "Un an de aventuri", un cadou cu o provocare noua in fiecare luna a anului ce urma sa vina.

Hayley si sotul ei le-au dat copiilor 12 plicuri, cate unul pentru fiecare luna a anului. Fiecare plic era planul pentru o zi petrecuta in familie, toti patru, si la care puteau sa invite si bunicii sau un unchi. La inceputul fiecarei luni familia deschidea impreuna plicul corespunzator si avea sa afle ce provocare noua ii astepta. Grozava idee, nu? Te inspira? Nu trebuie nici macar sa te gandesti sa organizezi evenimente costisitoare, ci doar sa petreci timp de calitate cu familia.

Daca te tenteaza ideea, poate te inspira cateva recomandari:

Ianuarie: Cum afara este foarte frig, poate fi o idee buna sa organizati zile de filme tematice: intr-o zi pot fi animatii, in alta zi filme de groaza, in alta zi comedii... Aveti de unde alege

Februarie: Este numita luna iubirii, pentru ca atunci sarbatorim Valentine's Day, deci ai grija sa faci tot ce tine de tine ca aceia din preajma ta sa stie cat de mult ii iubesti.

Martie: Inceputul primaverii va poate oferi ocazia sa iesiti la aer in familie.

Aprilie: Deja devine mai caldut afara, asa ca va puteti aventura chiar la un weekend in familie undeva in natura.

Mai: Incepe sezonul gratarelor la romani, asa ca puteti iesi impreuna in locurile special amenajate si ii puteti lasa pe cei mici sa joace rolul de bucatari. Supravegheati atent, evident.

Iunie: Vara se instaleaza cu arme si bagaje, asa ca puteti iesi impreuna sa faceti orice sport va trece prin minte. Puteti juca tenis, badminton, volei in aer liber, va puteti plimba cu bicicletele sau cu rolele, puteti face plimbari cu barca pe lacuri.

Iulie: Deja scoala s-a terminat, incepe sezonul vacantelor, asa ca optiunile de a petrece timp de calitate in familie sunt nelimitate.

August: Bucurati-va in continuare de vremea de afara si permiteti-va sa incalcati regulile. Bataia cu apa este favorita copiilor in zilele toride, asa ca puteti organiza una generala, in familie.

Septembrie: Mergeti la teatru, la cinematograf, la un concert, bucurati-va impreuna de viata si de vremea inca de vara.

Octombrie: Puteti avea propriul Halloween la voi acasa si va puteti organiza inca de la inceputul lunii. Pregatirile vor fi un bun prilej de a petrece timp impreuna.

Noiembrie: Plecati intr-o calatorie prin tara pentru a v bucura de culorile toamnei.

Decembrie: Dedicati-va cat mai mult timp unii altora, fiind ultima provocare. Puteti juca impreuna jocuri de familie, puteti face turnee, meciuri pe perechi daca este posibil. Nu va concentrati pe castig, ci pe placerea de a juca. Si bucurati-va unii de altii.

Taguri Sarbatori Craciun Cadou Cadouri craciun

Articole recomandate

Citeste si despre