Povestea Sistemului Solar, pe intelesul copiilor

/ / Modificat: 2019-03-21
Povestea Sistemului Solar, pe intelesul copiilor

Copiilor le plac povestile si le place ca adultii sa le spuna cate in luna si in stele, figurat vorbind. Dar si la propriu.

Daca ai un copil care pare sa fie pasionat de cer, planete, stele, iti oferim o povestioara pe care sa i-o poti spune pentru a intelege Sistemul Solar, formarea lui, a planetelor si cum functioneaza spatiul cosmic.

Povestea de mai jos este potrivita pentru copii cu varste intre 4 si 6 ani si care sunt curiosi sa afle mai multe despre Univers.

"O data ca niciodata, acum sute de mii de ani, Soarele nu era altceva decat un nor foarte mare, format din gaz si praf, care plutea prin spatiu. Soarele se simtea foarte singur, nu avea prieteni si nu avea cu cine vorbi.

Intr-o zi a decis sa faca ceva pentru a nu mai fi atat de singur intr-un spatiu atat de gol, asa ca a chemat-o in ajutor pe doamna Gravitatie, sa il ajute ca praful si gazul sa se uneasca fara sa iasa din nor.

Doamnei Gravitatie i s-a facut mila de Soare pentru ca era atat de singur, asa ca si-a folosit toata puterea pentru ca praful si gazul sa se apropie tot mai mult. Atat de mult s-au apropiat, incat au inceput sa arda, iar atunci Soarele a devenit o super flacara uriasa care lumina totul in jur si care dadea multa caldura.

Chiar in momentul in care Soarele a inceput sa arda, mai multe pietricele au fost aruncate in spatiul gol, dar pentru ca ele sa nu se indeparteze prea mult, doamna Gravitatie le-a facut sa pluteasca in spatiu aproape de marea minge de foc care era acum Soarele. Asa ca acestea au inceput sa se invarta in jurul lui, una mai aproape, alta mai departe.

Ani de zile dupa aceasta intamplare, Soarele era, insa, la fel de singur, asa ca doamna Gravitatie a decis sa uneasca incet incet toate acele bucatele de piatra si sa formeze mingii mari, de diferite culori si dimensiuni. A reusit sa faca 8 mingi si asa s-au nascut planetele din jurul Soarelui, care a fost foarte bucuros ca de acum nu mai era singur. Tot ce mai avea de facut era sa le puna nume noilor sale prietene.

-Tu, care esti cel mai aproape de mine si te misti foarte foarte repede, te vei numi Mercur.

- Pe tine, care esti atat de gratioasa, vii dupa Mercur si te invarti invers decat surorile tale, te voi numi Venus.

- Oh!, spuse Soarele entuziasmat, la vederea urmatoarei mingi, care era plina de apa dar si de uscat. Pe tine te voi numi Terra.

- Urmatoarea planeta pe care o vad este ceva mai mica decat Terra si este de culoare rosie. Tu vei fi Marte.

- Pe tine, care ai cateva linii si mai multe luni, te voi boteza Jupiter. Esti si cea mai mare...

- Si tu, cea cu inele in jur... Numele tau va fi Saturn.

- Auzi? tu de ce esti inclinata?, a intrebat Soarele urmatoarea planeta.

- M-a lovit o cometa, a raspuns aceasta.

- Bine, iti voi da un nume foarte frumos: Uranus.

- Si tu nu sta acolo in spate. Esti ultima, te invarti atat de incet in jurul meu, incat iti ia 160 de ani sa faci un tur complet. Si tu esti albastra, iar numele tau va fi Neptun.

Soarele radia de fericire, dar inainte sa lase planetele sa se invarta in jurul lui penktru totdeauna, doamna Gravitate i-a spus:

- Sa nu iti fie teama, eu voi veghea si voi avea grija ca nimic sa nu ni se intample.

Si de atunci cele 8 planete se invart mereu in jurul Soarelui, care este bucuros ca prietenii lui sunt mereu cu el in spatiu".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Povesti copii Poveste

Articole recomandate

Citeste si despre