Dupa ce criteriu alegem cartile pentru copii

/ / Modificat: 2019-05-10
Dupa ce criteriu alegem cartile pentru copii

Chiar din perioada prenatala multe mamici cauta atat hainute, obiecte de mobilier, jucarii, chiar si carti pentru viitorul bebelus.

Exista o planificare pe termen mediu a resurselor materiale de care va beneficia copilul si acest fapt este justificat, deoarece este bine sa privim in perspectiva si sa alegem toate resursele materiale la timpul potrivit.

Camera copilului trebuie organizata in asa maniera, incat sa oferim spatiu suficient atat pentru activitatea de joc, cat si pentru activitatea de lectura dupa imagini la varsta anteprescolara, cat si pentru activitatea de auditie/repovestire a unei povesti sau de memorare, la alegere, a unei poezii, pentru activitatile de desen pentru varsta prescolara. Pentru toate aceste activitati este necesar sa existe spatiul „BIBLIOTECA MEA”.

magia-punctelor-interior1

Alegem si sortam cartile pentru copii pe doua categorii distincte:

1. Raftul anteprescolarului (0-3 ani), va cuprinde carti cu imagini, carti interactive, ce vor transmite copilului minimum de cunostinte si abilitati utile adaptarii cu usurinta la mediul gradinitei;

2. Raftul prescolarului (3-6-7 ani) va cuprinde carti cu teme diverse, ce ii vor transmite copilului cunostinte minime pentru adaptarea la viata de viitor scolar si chiar teme care sa faca tranzitia catre primul an pregatitor de scoala si clasa I.

Din a doua categorie va sugerez sa achizitionati cartea „Magia punctelor” care intruneste toate conditiile subliniate si nu numai.

magia-punctelor-interior2

Magia punctelor”, publicata in luna august 2018, este prima carte de poezii interactive pentru copii, conceputa in urma identificarii unei generatii de copii cu alte asteptari din partea noastra, a adultilor.

  • Temele abordate sunt inedite si pot ajuta in realizarea unei educatii altfel;
  • Versurile, atat de indragite de copii, sunt prezentate in asa maniera, incat ei sa nu se simta constransi intr-o activitate de memorare mecanica (memorarea anumitor versuri va ramane la latitudinea copilului; nu este necesar ca un copil sa memoreze zilnic/saptamanal o poezie, este necesar ca una dintre multele poezii sa atraga prin ilustratie si mesaj);
  • Sub forma de joc, veti motiva copiii si le veti demonstra ca sunt capabili sa memoreze poeziile preferate, in ritm propriu, sau sa completeze ilustratii dupa placul si abilitatile artistice individuale;

„Magia punctelor” cuprinde prima poezie pentru copii cu o interactivitate complexa, „Numaratoare cu vocale”:

  • Adultul citeste, iar copilul deseneaza/contureaza ceea ce aude, apoi coloreaza;
  • Stimuleaza actiuni concomitente de recitare – mimica – gestica ale copilului si adultului, generandu-se astfel o atmosfera relaxanta si de buna dispozitie.

PRIMELE POEZII PERSONALIZATE PENTRU COPII

„Magia punctelor” cuprinde poeziile „Fetita” si „Baiatul” prin intermediul carora copiii invata sa deseneze, cu ajutorul versurilor, partile componente ale corpului uman si exerseaza/invata sa scrie, cu litere de tipar, propriul nume.

CARTEA CONTINE TEME MAJORITAR INEDITE

Ineditul cartii mai este conferit si de poeziile „Bradul”, „Patratele, patratele”, „Cercurile magice”, „Dreptunghiul visator”, ce transmit, intr-o maniera atractiva, cunostinte despre formele geometrice si ii stimuleaza sa le regaseasca in obiectele si fiintele ce ne inconjoara, iar poeziile „Pisicutele surori” si „Fusta preferata” aduc in atentia parintilor si copiilor notiuni matematice de „sir crescator”, ”sir descrescator”;

Cartea „Magia punctelor” este si un sprijin pentru parinti in ceea ce priveste nivelul minim de cunostinte pe care trebuie sa il detina un copil de 3-6-7 ani, acesta putand fi „ridicat”, in maniera diferita, de catre parinti, in functie de dorintele copilului.

Sunteti invitati sa uitati de grijile „lumesti” si sa va apropiati de anii copilariei, citind, alaturi de copii, versuri „simple”, ce va vor intoarce si pe dumneavoastra, adultii, spre anii cei mai frumosi, plini de inocenta, petrecuti alaturi de parinti si bunici, alaturi de persoane ce v-au invatat sa fiti buni, prietenosi si sa iubiti cartea.

poza_Stefania-Tudorache-interior3

Detalii despre cum puteti achizitiona direct cartea, gasiti la:

Stefania Tudorache

Email: tudorachestefania60@gmail.com

Tel: 0726 339 793

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti pentru copii Carte copii

Articole recomandate

Citeste si despre