Cum sa dezvolti creierul copilului

| | Modificat: 2019-04-16 12:09:58

In ciuda tuturor dispozitivelor high-tech, cheia invataturii este cititul. Desi atat adultii, cat si copiii pot beneficia de pe urma invatatului experimental, in care sunt incluse si elemente de ultima tehnlogie, cititul este esential.

Multi parinti cred ca cele mai noi gadget-uri ii vor ajuta pe cei mici sa descopere tainele cititului. Dar, in realitate, copiii vor invata sa citeasca daca parintii le vor vorbi, le vor canta si le vor citi.

carti-copii

Scrisul si cititul sunt esentiale pentru ca cel mic sa descopere forma literelor care formeaza cuvintele ce se aud atunci cand vorbesti.

Creierul copilului este capabil sa recunoasca sunetele din limbajul uman, indiferent de limba vorbita. Insa, auzind aceleasi sunete zi de zi, creierul se obisnuieste cu ele si le memoreaza. Apoi copilul va fi capabil si sa le rosteasca.

Specialistii spun ca cei mici invata si mai usor daca sunt utilizate rimele, ritmul si silabisirea. Pe masura ce copilul creste, poti contribui la dezvoltarea creierului sau prin intrebari deschise, in care cel mic este “fortat” sa isi puna mintea la contributie. De exemplu, dupa ce-i citesti o poveste, sa-l intrebi diverse lucruri din povestea respectiva. Acest lucru il va ajuta sa rememoreze textul citit, sa-si dezvolte vocabularul si sa spuna cu propriile cuvinte ceea ce a inteles.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Taguri Dezvoltare creier copii

Articole recomandate

Regaseste starea de calm in situații de stres.
Regaseste starea de calm in situații de stres.

Ulei Distonoplant de la Fares, formula complexa din 9 uleiuri esențiale obținute din plante medicinale, favorizeaza instalarea starii de relaxare fara a produce somnolența.

Sirop antitusiv din plante medicinale, Plantusin. Alegerea romanilor de peste 25 ani.
Sirop antitusiv din plante medicinale, Plantusin. Alegerea romanilor de peste 25 ani.

Acționeaza atat in tusea seaca, cat si in tusea productiva.

Regaseste-ți calmul natural! Distonoplant - Formula antistres.
Regaseste-ți calmul natural! Distonoplant - Formula antistres.

Produs natural 100%. Calmeaza starile anxioase, depresive. Rezultate de la primele administrari.

Citeste si despre