Cum sa cresti un copil creativ: 10 sfaturi pentru parinti

/ / Modificat: 2019-01-15
Cum sa cresti un copil creativ: 10 sfaturi pentru parinti

Fiecare copil se naste avand deja creativitate – trebuie doar sa-l ajutam sa descopere la ce anume are talent.

Indiferent daca este vorba despre muzica, arta, dans sau pur si simplu joaca imaginativa, nu exista reguli pentru creativitate, dar sunt nenumarate cai de a o descoperi, ocroti si dezvolta la copiii nostri.

In continuare iti vom prezenta zece sfaturi despre cum iti poti invata copilul sa fie creativ.

1. Pasiunea trebuie insuflata

Pictezi, sculptezi, esti pasionat de fotografie? Indiferent de pasiunea ta creativa, invata-ti si copilul sa o aprecieze! Invita-l sa imparta cu tine dragostea de a crea lucruri si de a avea amintirea unui parinte care imbratiseaza pasionat un hobby. Copiii iubesc culoarea, muzica, arta si murdaria, asa ca nu te gandi ca sunt prea mici pentru a face parte din lumea ta artistica si pentru a-si exprima propria creativitate.

2. Fa arta accesibila

Creeaza-i constant copilului tau oportunitati sa-si exerseze imaginatia. Tine la vedere bucati de hartie alba, creioane, creta colorata, acuarele, ca el sa fie tentat sa le incerce pe toate. De asemenea, hainele reprezinta o cale excelenta pentru copii de a se auto-exprima. Incurajeaza-ti micutul sa iubeasca arta imaginativa a costumarii. Vei fi uimita sa vezi cata creativitate va avea cand va veni vorba sa se costumeze!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Creativitate Creativitatea copilului

Articole recomandate

Citeste si despre