7 lucruri ciudate care ti se pot intampla in timpul travaliului

/ / Modificat: 2017-11-17
7 lucruri ciudate care ti se pot intampla in timpul travaliului

Bizar, dar nasterea este in acelasi timp o experienta ridicol de frumoasa, dar si super ciudata. Cand vine vorba de travaliu, numai gandul ca, probabil, vei face caca la greu, intr-o camera plina cu oameni, nu te va mai lasa sa dormi linistita noaptea.

Din fericire (sau nu), acest lucru nu este nici pe departe cel mai scarbos lucru care ti se poate intampla in timpul travaliului. De fapt, vezi mai jos lista celor 7 chestii scarboase care ti se pot intampla in timpul nasterii.

1. Cand mucusul isi face in sfarsit aparitia

Ca aproape toate celelalte lucruri dizgratioase de pe aceasta lista, singurul motiv pentru care dopul de mucus exista este ca sa-ti protejeze bebelusul din burtica. Acesta se formeaza in uter, in timpul sarcinii si este impins afara din vagin in timpul dilatarii. Rezultatul final este un dop compact, sangeriu, plin de mucus care arata ca ceva direct dintr-un film de groaza.

2. Cand simti ca iti vomiti pana si creierul

Greata si travaliul merg bine impreuna precum mamaliga cu branza. Acest lucru este adevarat in special la inceputul travaliului si imediat dupa. Combinatia dintre simtul mirosului foarte puternic, medicamente si culminand cu acea stare generala de rau te vor face sa vomiti asa cum nu ai mai facut-o niciodata inainte.

3. Spargerea sacului amniotic

Ah, sacul amniotic. Acest sac frumos, care tine copilul teafar si in siguranta in timp ce se afla in interiorul tau. Nimeni nu poate prezice ce se va intampla cand va exploda. Indiferent ca va curge doar o picatura mica sau o cascada de fluid, s-ar putea sa fie nevoie sa tii la indemana un mop, in cazul in care vei avea "norocul" celei de-a doua variante.

4. Acele chestii albe cu care este acoperit copilul, atunci cand se naste

In filme si la televizor, nou-nascutii ies toti frumosi, dragalasi si delicati. In realitate, ei sunt acoperiti cu vernix, o substanta cremoasa precum branza, care ajuta la protejarea pielii bebelusilor in timp ce se afla in interiorul uterului. Este aproape imposibil de distins de branza de vaci. Nicio persoana nu ar atinge de bunavoie ceva acoperit cu chestia aia alba, daca nu ar veni chiar de la ea.

5. Eliminarea placentei

Dupa ce placenta si-a facut treaba - i-a asigurat bebelusului tot oxigenul si substantele nutritive necesare pentru a ramane sanatos, acum este pregatita 100% sa paraseasca trupul tau. Dupa ce trece prin vagin, cam in acelasi mod in care a facut-o si copilul tau, vei privi acel organ infricosator, sangeros si scarbos in toata gloria lui.

Totusi, in maternitatile de stat din Romania, s-ar putea sa fii scutita de vederea placentei tale. Se va ocupa personalul medical de asta. Si cand te gandesti ca unele aleg sa o pastreze legata de copil prin cordonul ombilical sau, si mai rau, sa o manance...

6. Prolapsul uterin si pierderea controlului asupra urinarii

Bineinteles, prolapsul uterin nu este ceva ce se intampla tuturor femeilor, dar atunci cand se intampla nu este prea distractiv. Trecerea printr-un travaliu provoaca o slabire a muschilor vaginali si a colului uterin. Iar acest lucru poate duce la prolapsul uterului, pentru unele femei, ceea ce poate duce la complicatii "super-distractive" cum ar fi incontinenta urinara. Acum este momentul in care exercitiile Kegel revin la moda.

Ti-am spus oare si ca vei elimina gaze fara sa te poti controla?!

7. Acel lucru lipit de buricul bebelusului tau

Odata sfarsit travaliul, ar trebui sa ai posibilitatea sa-ti tii la piept copilul, pe care te-ai straduit atat de mult sa-l aduci pe lume. Si cu siguranta poti face asta. Trebuie doar sa te obisnuiesti mai intai sa fii aproape de un cordon ombilical vestejit, uscat si dezgustator!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Travaliu nastere Nastere naturala Travaliu Ruperea apei

Articole recomandate

Citeste si despre