Sexul dupa operatia de cezariana

/ / Modificat: 2017-02-09
Sexul dupa operatia de cezariana

Multe proaspete mamici se intreaba cand vor putea face sex dupa operatia de cezariana. Daca si tu ai dat nastere prin operatie de cezariana probabil ca si tu te intrebi cand iti vei putea relua viata sexuala. Nu este bine insa sa presupui ca daca nu ai dat nastere prin metoda naturala, vei putea sa iti reiei viata sexuala imediat dupa operatie.

Sexul dupa operatia de cezariana. La cat timp?

Dupa o operatie de cezariana va trebui sa mai astepti macar sase saptamani, dupa care va trebui sa te vada mai intai doctorul tau. El va vrea sa vada ca incizia s-a inchis bine si ca sangerarea postpartum s-a oprit. Aceasta sangerare vine din interiorul uterului, in locul unde era amplasata placenta.

Aceasta sangerare apare la toate femeile care au dat nastere, indiferent prin ce metoda.

Atunci cand doctorul iti va spune ca este in regula sa faci sex, va trebui sa mai tii cont si de alti factori. De exemplu, daca incizia este inca dureroasa, este recomandat sa alegi o pozitie care sa evite contactul direct cu incizia (poti alege de exemplu pozitia cu tine deasupra sau stand intr-o parte).

Vei dori probabil si sa apelezi la lubrifianti speciali care sa faca aceasta experienta cat mai placuta. Majoritatea proaspetelor mamici au probleme la departamentul de lubrificare, mai ales daca alapteaza. Tine minte ca timpul si rabdarea sunt cele mai bune metode de a aborda sexul in perioada de dupa o nastere, fie ea si prin cezariana.

Probleme cu imaginea despre sine

Multe mamici se intreaba, dupa ce au suferit o operatie de cezariana, daca partenerii lor le vor mai considera frumoase. Una dintre cele mai mari nemultumiri la acest capitol (in afara de kilogramele in plus, vergeturile si asa mai departe) provine de la cicatricea ramasa de la operatie.

Ce trebuie sa tii minte este ca, fie ca suntem parinti sau nu, fiecare dintre noi avem defectele noastre: "colacei" la burtica, par rar, probleme cu tenul etc. Daca pentru a face sex era nevoie de un corp perfect, rasa umana ar fi disparut acum un milion de ani.

Dupa cum probabil ti-a zis si doctorul tau, cicatricea de la operatie se va micsora si se va atenua in timp. Pana atunci, gandeste-te la lucrurile care te-au facut atragatoare pentru partenerul tau de la inceput si concentreaza-te pe ele. Sigur ti-a spus ca ii plac ochii tai, zambetul tau sau felul in care mirosi. Aceste lucruri nu au disparut odata cu nasterea.

Invata cum sa te simti confortabil in propria piele la fel cum ai invatat sa inoti sau sa nu mai fii timida: prin exercitiu si repetare. Alege tinute care sa iti accentueze punctele forte si in care sa te simti sexy, atunci cand vrei sa faci sex cu partenerul tau.

O camasa de noapte din satin, scurta si intr-o culoare vie iti va pune in valoare picioarele. Un corset iti va accentua sanii si in acelasi timp va acoperi talia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex dupa nastere Viata sexuala

Articole recomandate

Citeste si despre